Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η ιστορική νίκη Τζο Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις -Δεν αποδέχεται την ήττα ο Τραμπ

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο μεγάλος νικητής των Αμερικανικών Εκλογών 2020. Μετά τη νίκη του στην Πενσιλβάνια είναι πλέον ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου του 2021 όπως ανακοίνωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης το απόγευμα του Σαββάτου.

Γιατί είναι ιστορική η νίκη του Τζο Μπάιντεν
Πρόκειται για μία ιστορική νίκη για την Αμερική και για τον κόσμο, μετά από τέσσερα χρόνια ρήξης υπό τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ. Η νίκη Μπάιντεν είναι επίσης ιστορική γιατί η Καμάλα Χάρις γίνεται η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Μάλιστα ανάγκασε τον Τραμπ να αποχωρίσει από τον Λευκό Οίκο μετά από μία θητεία. Είναι ο τρίτος εκλεγμένος πρόεδρος που χάνει την επανεκλογή του και ο πρώτος τα τελευταία 25 χρόνια.
Η Πενσιλβάνια έδωσε τη νίκη στον Τζο Μπάιντεν
Με τις 20 ψήφους των εκλεκτόρων που κέρδισε στην Πενσιλβάνια ο Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει πλέον 273 επιβεβαιωμένες ψήφους στο κολέγιο των εκλεκτόρων, κάτι που τον αναδεικνύει και τυπικά τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ για την τετραετία 2021-2025. Υπενθυμίζεται πως το όριο εκλογής του Αμερικανού προέδρου στο εκλεκτορικό κολλέγιο είναι οι 270 ψήφοι.

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να απευθύνει μήνυμα στους Αμερικανούς πολίτες στις 8 το βράδυ (5 τα ξημερώματα Ελλάδας).
Από την πλευρά του ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει αποδοχή της ήττας του με τους συνεργάτες του να δηλώνουν πως από τη Δευτέρα η μάχη θα μεταφερθεί στα δικαστήρια. Μάλιστα την ώρα που τα αμερικανικά μέσα ανακοίνωναν νικητή τον Μπάιντεν, ο Τραμπ ήταν στην Βιρτζίνια και έπαιζε γκολφ!

«Ο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ», το πρωτοσέλιδο των New York Times
Η αμερικανική καθημερινή εφημερίδα, η οποία υπήρξε στόχος του προέδρου Τραμπ, επιμένει στην συμμετοχή-ρεκόρ στις εκλογές και καταλήγει: «μια χαοτική θητεία τελειώνει με μια τρομερή ήττα του απελθόντος (προέδρου)».

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ