Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Υπ. Τουρισμού: Τρεις συμβάσεις για διακρατικές συνεργασίες κατατέθηκαν προς κύρωση στη Βουλή

Τρεις συμβάσεις που αφορούν σε διακρατικές συνεργασίες κατατέθηκαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής
από το υπ.Τουρισμού προς κύρωση.

Τι προβλέπεται στις συμβάσεις

Η πρώτη αναφέρεται στο πρωτόκολλο Συνεργασίας στον Τουρισμό Κρουαζιέρας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, του υπουργείου Τουρισμού της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στόχος των συμμετεχόντων είναι να προωθήσουν την ανάπτυξη και να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στον τομέα του τουρισμού κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο με σκοπό την αύξηση των τουριστικών ροών προς τα τρία κράτη.

Με την κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Πορτογαλικής Δημοκρατίας δρομολογείται θεσμική συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, συνέργειες στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων αλλά και στους τομείς της τουριστικής προβολής και της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και συνεργασία στον τομέα των διεθνών οργανισμών.

Η τρίτη σύμβαση αφορά στην κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δημοκρατίας του Καζακστάν για συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού. Μεταξύ άλλων, θα προωθήσουν την ανάπτυξη και την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας στους τομείς της ανταλλαγής πληροφοριών στην εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα του τουρισμού, τη συνεργασία στο τουριστικό μάρκετινγκ και την προβολή, στον τομέα των επενδύσεων αλλά και στη διοργάνωση κοινών δράσεων.

Και οι τρεις συμβάσεις θα εισαχθούν για συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ