Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μάνος Κόνσολας: «Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, ενεργοποιούμε άμεσα την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις δομές εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού»

Σε πλήρη ετοιμότητα ήταν το Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να ενεργοποιηθεί άμεσα η ηλεκτρονική πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις ΑΣΤΕ, τις Σχολές Ξεναγών και στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού.

Με βάση, πάντοτε, τα επιδημιολογικά δεδομένα, ο Υφυπουργός Τουρισμού, ζήτησε εδώ και αρκετό διάστημα να προχωρήσει η προετοιμασία για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και να ενεργοποιηθεί άμεσα προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους σπουδαστές των δομών εκπαίδευσης του Υπουργείου να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα των σχολών τους απρόσκοπτα, από το δικό τους χώρο.

Μένουμε Σπίτι, Μένουμε ασφαλείς και συνεχίζουμε τις σπουδές μας, είναι το μήνυμα που στέλνει το Υπουργείο Τουρισμού που είχε εφαρμόσει τη συγκεκριμένη καινοτομία, για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων τον περασμένο Μάρτιο.

Οι καθηγητές και οι σπουδαστές των δομών τουριστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού θα μπορούν να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσα από ένα σύγχρονο και ψηφιακό μαθησιακό περιβάλλον που εγγυάται:

α) την απόλυτη υλοποίηση του προγράμματος σπουδών κάθε εκπαιδευτικής δομής σε πραγματικό χρόνο

β) τη διασφάλιση της υγείας σπουδαστών και καθηγητών

Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνει:

«Οι συνθήκες επιβάλλουν ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα σε ό, τι κάνουμε. Εδώ και πολύ καιρό είχαμε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στη συνέχιση των σπουδών όσων φοιτούν στις δομές τουριστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού.

Η τηλεκπαίδευση έχει μπει, πλέον, στη ζωή μας, δεν αποτελεί μία αναγκαστική επιλογή αλλά μία σημαντική καινοτομία.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Microsoft με την οποία συνεργάζεται το Υπουργείο Τουρισμού δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές των ΑΣΤΕ, των Σχολών Ξεναγών και των ΙΕΚ να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα τους από την ασφάλεια του δικού τους χώρου».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ