Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Τη νίκη του Τζο Μπαίντεν συγχαίρουν οι Έλληνες πολιτικοί


Ο Τζο Μπάιντεν είναι πλέον ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ
βγάζοντας εκτός Λευκού Οίκου τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τη νίκη του Δημοκρατικού στην Πενσιλβάνια και οι Έλληνες πολιτικοί έστειλαν το δικό τους μήνυμα, εκφράζοτας στα συχαρητήρια τους. 

Μητσοτάκης: «Η σχέση μεταξύ των χωρών μας θα γίνει ακόμα πιο δυνατή»

Συγχαρητήριο μήνυμα για την εκλογή του Τζο Μπάιντεν έστειλε μέσω ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας αληθινός φίλος της Ελλάδας και είμαι βέβαιος ότι υπό την προεδρία του η σχέση μεταξύ των χωρών μας θα γίνει ακόμα πιο δυνατή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σακελλαροπούλου: «Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας»

Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συγχαίρει τον Τζο Μπάιντεν, νέο εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ και την Κάμαλα Χάρις πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο.

Παράλληλα, επισημαίνει: «Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας» και προσθέτει: «Η επιστροφή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή είναι το πρώτο βήμα!».

Τσίπρας: «Η υποστήριξη του εκλεγμένου προέδρου στην προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων θα είναι σημαντική»

Τα συγχαρητήρια του στον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του έδωσε με ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα στο tweet που έκανε αναφέρει:

«Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν που αναδεικνύεται 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Η χωρίς προηγούμενο συμμετοχή στις εκλογές απέδειξε πως η Δημοκρατία θα ανθεί εκεί όπου ο λαός είναι αποφασισμένος να συμμετέχει και να ψηφίζει για το μέλλον του.

Η υποστήριξη του εκλεγμένου προέδρου στην προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων θα είναι σημαντική για την ενδυνάμωση αυτών των σχέσεων αλλά και για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων προκλήσεων στην περιοχή».

Γεννηματά: «Είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον κόσμο».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, χαιρέτησε με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ.

Δημοσίευσε φωτογραφία του μαζί με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρρις, κι ανέφερε: «Είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον κόσμο. Η νίκη του Τζο Μπάιντεν είναι μια νίκη της προόδου απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό, της ελπίδας απέναντι στο φόβο, της συμφιλίωσης απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό, που τόσο ταλαιπώρησε και την αμερικανική κοινωνία. Είναι και μια νίκη για τις γυναίκες, με την πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ. Εύχομαι ο 46ος Πρόεδρος, με τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία των αμερικανικών εκλογών, να σταθεί δίπλα στην Ευρώπη και να υπερασπιστούμε την ειρήνη και την ασφάλεια. Μόνο μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως η πανδημία, η κλιματική κρίση, η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και οι ανισότητες. Κυρίως όμως, είμαι βέβαιη ότι μια νέα σελίδα ουσιαστικής συνεργασίας και κατανόησης ανοίγει σήμερα για τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις».

Μεϊμαράκης: «Συγχαρητήρια στο νέο Πρόεδρο της Αμερικής!»

Τα συγχαρητήρια του στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έστειλε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ευρωβουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης έγραψε στην ανάρτησή του: «Συγχαρητήρια στο νέο Πρόεδρο της Αμερικής! Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν, σε αυτή την πρωτόγνωρη και κρίσιμη περίοδο, σηματοδοτεί μια αλλαγή σελίδας στην πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και την έναρξη μιας νέας εποχής στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που δοκιμάζουν την ανθρωπότητα».

Μηταράκης: «Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη στρατηγική σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ»

Συγχαρητήρια για την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στη θέση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εκφράζει με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως σημειώνει, «ανυπομονούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη στρατηγική σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ».

Γ.Παπανδρέου: «Επικράτησαν οι προοδευτικές και δημοκρατικές αξίες»

Σε διπλή γλώσσα, ελληνικά και αγγλικά, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου χαιρέτησε την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ.

«Με τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις στις ΗΠΑ επικράτησαν οι προοδευτικές και δημοκρατικές αξίες. Συγχαρητήρια!

With Joe Biden and Kamala Harris in the US democratic and progressive values prevailed. Congratulations!»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ