Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τηλεκπαίδευση: Πώς θα γίνει στα σχολεία από τη Δευτέρα – Τι ισχύει για τις απουσίες

Με αυστηρούς κανόνες αλλά και με προβλήματα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, η τηλεκπαίδευση σε όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Λόγω της αναστολής λειτουργίας τους όλα τα σχολεία είναι υποχρεωμένα να παρέχουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές τους, προκειμένου να καλυφθεί κανονικά η διδακτέα ύλη, όπως γινόταν προτού η κυβέρνηση αποφασίσει το κλείσιμο τους λόγω του lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η διαφορά ως προς τη διδασκαλία θα είναι ότι τα διαδικτυακά μαθήματα θα διαρκούν 40 λεπτά. Παρά το γεγονός ότι η μέθοδος αυτή δοκιμάστηκε την περασμένη άνοιξη, οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι υπάρχουν πολλά τεχνικά προβλήματα, τα οποία δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν, προκειμένου η σχετική διαδικασία να κυλήσει ομαλά από άκρη σε άκρη των σχολείων όλης της χώρας.

Οι κανόνες για την τηλεκπαίδευση έχουν οριστεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς με σχετικές υπουργικές αποφάσεις ενώ το υπουργείο Παιδείας θα ξαναστείλει στα σχολεία νέες αναλυτικές οδηγίες και κυρίως όσον αφορά στο τεχνικό «κομμάτι», προκειμένου να διευκολυνθούν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι καθηγητές, οι μαθητές και οι γονείς.

Οσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή άλλα μέσα για να εφαρμόσουν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης θα πρέπει να πηγαίνουν υποχρεωτικά στις μονάδες που υπηρετούν και να προσφέρουν τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες, κάνοντας χρήση των υποδομών και του εξοπλισμού που διαθέτει η σχολική μονάδα, με δεδομένο ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Παιδείας δεσμεύτηκε και για την αποστολή φορητών συσκευών (tablet) στα σχολεία, προκειμένου να διατεθούν με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια, όπως το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία γονέων και κηδεμόνων, η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας κ.α. Οπως και στο προηγούμενο διάστημα η υλοποίηση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, θα γίνει μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία καθιστά δυνατή την απευθείας μετάδοση (ήχου και εικόνας) του μαθήματος προς τους μαθητές με τη χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και της ψηφιακής πλατφόρμας Webex Meetings της εταιρείας Cisco Hellas A.E.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ