Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δήμαρχος Παξών: Δεν κλείνει η Τράπεζα Πειραιώς

Δεν κλείνει η «Πειραιώς» σε Παξούς και Ιθάκη – Ποιοι συνέβαλαν ποιους ευχαριστεί ο Σπ. Βλαχόπουλος

Μετά την ενημέρωση που είχε ο Δήμος Παξών την Παρασκευή 30.10.2020 σχετικά με την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να διακόψει τη λειτουργία του καταστήματός της στους Παξούς μετά από 50 και πλέον χρόνια συνεχούς παρουσίας, ο Δήμος ξεκίνησε μια σειρά επαφών και ενεργειών ώστε να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμος Παξών ενημέρωσε το γραφείο του Παξινού υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδια ζητώντας την παρέμβασή του καθώς και προσωπικά τον βουλευτή της ΝΔ. Στ. Γκίκα ο οποίος επωμίστηκε, όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Σπ. Βλαχόπουλος, το βάρος αυτής της προσπάθειας που είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή της αρχικής απόφασης και την συνέχιση της λειτουργίας του τραπεζικού καταστήματος που είναι και το μοναδικού στο νησί των Παξών. Στη θετική αυτή εξέλιξη συνέδραμε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρ. Κράτσα η οποία ενδιαφέρθηκε από την αρχή όχι μόνο για τους Παξούς αλλά και για την Ιθάκη όπου υπήρχε αντίστοιχο ζήτημα, συμβάλλοντας και εκεί στην διατήρηση του καταστήματος σε λειτουργία.

«Τους ευχαριστούμε όλους για τις προσπάθειές και τη συμπαράστασή τους. Θεωρώ επίσης υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω το φίλο Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα για το ενδιαφέρον που έδειξε από την πρώτη στιγμή και την βοήθειά του καθώς επίσης και τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάγκη για την ανταπόκρισή του και τις δικές του ενέργειες».

Παξοί 07.10.2020

Σπυρίδων Βλαχόπουλος

Δήμαρχος Παξών

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ