Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία στο Γενικό Νοσοκομείο

Στις 06 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε από το αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, η 1η Διαδικτυακή Νοσηλευτική Ημερίδα Ψυχικής Υγείας, με θέμα: «Move for mental health: Let’s invest»: Το επόμενο βήμα στην ψυχική υγεία, είναι η επένδυση σε αυτήν».
Η επιστημονική εκδήλωση οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Κέρκυρας, με την στήριξη της Διοίκησης του Νοσοκομείου, υπό την αιγίδα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν 450 νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας και το επιστημονικό πρόγραμμα τίμησαν με την παρουσία τους καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και κλινικοί επιστήμονες από το χώρο της ψυχικής υγείας, οι οποίοι μέσα από τις εισηγήσεις τους, ανέπτυξαν και παρουσίασαν ενδελεχώς την υφιστάμενη κατάσταση στο χώρο της ψυχικής υγείας, αλλά και τις ιδιαιτέρως ενθαρρυντικές προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως και καθολικά στις ανάγκες του πληθυσμού.

Έχοντας δεδομένη την άοκνη και ανιδιοτελή προσφορά των Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας στην καθημερινή κλινική πράξη και με γνώμονα τη διεπιστημονική συνεργασία, τέθηκε στο επίκεντρο η στήριξη όλων χρηστών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας αλλά και όλων των πολιτών, οι οποίοι βιώνουν πρωτοφανείς ψυχοπιεστικές καταστάσεις εξαιτίας της πανδημίας COVID – 19.

Οι εργασίες της ημερίδας ολοκληρώθηκαν με την κοινή πεποίθηση όλων των συμμετεχόντων, ότι: «Το επόμενο βήμα στην ψυχική υγεία είναι η επένδυση σε αυτήν».

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας με τους επιστημονικά υπευθύνους θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει με συνεχείς επιμορφώσεις τους επαγγελματίες υγείας άοκνα και με «ασφάλεια» για το καλό των ληπτών υπηρεσιών υγείας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ