Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δίλημμα Τσίπρα: Υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής ή γινόμαστε πρωτεργάτες κοινωνικής αντίστασης

Επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας
στην πρόταση του να που υπάρξει σχέδιο συνεργασίας εξάμηνης διάρκειας όλων των πολιτικών δυνάμεων για τη στήριξη του ΕΣΥ και συμφωνία σε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής .

Μάλιστα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έκρυβαν την απορία τους γιατί μέχρι στιγμής το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του στο θέμα αυτό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε πάντως στο θέμα χθες με άρθρο του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει μία τελευταία ευκαιρία να συμπεριφερθεί επιτέλους με υπευθυνότητα».

Σε αντίθετη περίπτωση όμως, – ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο άρθρο του – αν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει να συμπεριφέρεται με εγκληματική ανευθυνότητα, ταξική ιδιοτέλεια και αλαζονεία, τότε επιβεβαιώνει ότι η απόφαση που έχει πάρει είναι να μην διστάσει να θέσει σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και μόνο του ενδιαφέρον είναι να επιβιώσει πολιτικά μέσω μιας γιγαντιαίας εκστρατείας επικοινωνιακής εξαπάτησης.

Στην περίπτωση αυτή όχι μόνο θα είμαστε απέναντι, αλλά θα γίνουμε οι πρωτεργάτες της κοινωνικής αντίστασης, η μαγιά της κοινωνικής δυναμικής για να τον εμποδίσουμε.

Και αυτή η στάση δεν θα είναι απλώς μια πολιτική επιλογή, αλλά το μοναδικό ηθικό και κοινωνικό μας χρέος απέναντι σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας.»

Σύμφωνα με πληροφορίες μία φράση που είπε πριν από λίγες μέρες στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός ότι -«η κατάσταση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου «- κινητοποίησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον έκανε να στραφεί στην εξεύρεση μιας πρόταση που θα βοηθούσε την χώρα αυτή την κρίσιμη ώρα.

Φυσικά αυτή η πρόταση συνοδεύεται και από τους τρεις όρους .

  • Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ τώρα και συνταγογράφιση μαζικών τεστ.
  • Ακύρωση του πτωχευτικού νόμου-, διότι , όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορείς εν μέσω πανδημίας να πετάς τον κόσμο στο δρόμο.
  • Και άμεση απόσυρση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου , το οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση..

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ