Θεοδωρικάκος: Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με κομματικές συγκρούσεις

Share:
«Τα προβλήματα δεν λύνονται με διαδηλώσεις», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στο «Θέμα 104,6» και πως πρέπει να πειθαρχήσουμε όπως τον Μάρτιο. Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με κομματικές συγκρούσεις, αλλά με σχέδιο και ενότητα, όπως έγινε στην πρώτη φάση της την άνοιξη, υπογράμμισε, και απηύθυνε έκκληση «προς όλους για σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Αναφορικά με τη στάση της αντιπολίτευσης, την κάλεσε «να δει την αλήθεια και την πραγματικότητα», καθώς «δεν μπορεί να αντιπολιτεύεται με όρους που γινόταν η πολιτική πριν από 30 και 40 χρόνια».

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικότερα, σημείωσε ότι «είναι λάθος» να νομίζει ότι αντιπολιτευόμενος «στα πάντα την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας θα κερδίσει πολιτικούς πόντους. Εδώ, το ζητούμενο είναι να κερδίσουμε την ανθρώπινη ζωή. Να μην έχουμε μεγάλες απώλειες».

Σε ερώτηση για το αν διαμορφώνεται κλίμα κοινωνικής ανυπακοής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντηση ότι «η επιτυχία του κράτους, της κοινωνίας, το πρώτο διάστημα της πανδημίας, ίσως δημιούργησε την αίσθηση σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας ότι έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό. Επειδή οι θάνατοι αυξήθηκαν απότομα, ίσως αυτό δείχνει ότι δεν έχει αφομοιωθεί ακόμα από την κοινωνία ο κίνδυνος που υπάρχει. Όσο συνειδητοποιεί κανείς τον κίνδυνο τόσο θα πειθαρχεί στα μέτρα. Αλλά το θέμα είναι να το καταλάβουμε αμέσως, γιατί μετά μπορεί να είναι πολύ αργά».

Ως προς το κατά πόσον έχουν γίνει λάθη από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι ο καθένας έχει ευθύνη να υλοποιεί το σχέδιο στον τομέα του και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση υλοποιεί το σχέδιό της. Και αν κάπου υπάρχουν δυσκολίες και αδυναμίες -γιατί έτσι είναι στη ζωή- πρέπει να το βελτιώνουμε όλοι μαζί. Σαν μια ομάδα».

Τέλος, για το Δημόσιο υπενθύμισε ότι το κοινό εξυπηρετείται, πλέον, μόνο με ραντεβού, ενώ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όσους δεν απαντούν στα τηλέφωνα των πολιτών και κάλεσε τους πολίτες να προβαίνουν σε καταγγελίες αν οι δημόσιες υπηρεσίες δεν τους εξυπηρετούν.

Previous Article

Σούπερ μάρκετ: Τέλος σε ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά είδη, έπιπλα και βιβλία όσο διαρκεί το lockdown

Next Article

Στην Αθήνα σήμερα ο Αλ Σίσι – Θα τον υποδεχθεί ο Δένδιας

Σχετικά Άρθρα