Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Η Κέρκυρα διεκδικεί τα αυτονόητα με τρανταχτά επιχειρήματα

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχο κ. Ιωάννη Πανόπουλο και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Π.Ε. Κερκύρας, Πύραρχο κ. Νικόλαο Κολοβό είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης. Στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά στη δράση του πυροσβεστικού σώματος και στα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου στην Κέρκυρα, ενώ εκτέθηκε υπόψη του Βουλευτή ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός της υπηρεσίας για την επόμενη χρονιά. Στην ατζέντα της θεματολογίας συμπεριλήφθηκε, όπως ήταν φυσικό, και η αντιπυρική προστασία της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, οι ανάγκες της υπηρεσίας που αφορούν τη υπηρεσιακή διάρθρωση, το προσωπικό και τον εξοπλισμό, αλλά και ο σχεδιασμός και η προοπτική για το μέλλον.
«Δεν είναι τυχαίο, ότι στη συνείδηση του κόσμου η πυροσβεστική υπηρεσία και το προσωπικό της χαίρει άκρας εκτίμησης», δήλωσε ο Βουλευτής και συνέχισε: «Πρόκειται για μια σημαντική κατάκτηση που διατρανώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως η υπηρεσία στέκεται διαχρονικά και αδιάκοπα στο ύψος των περιστάσεων και δίνει κάθε φορά τον καλύτερό της εαυτό για την προστασία και εξυπηρέτηση του πολίτη».
Ο Βουλευτής δήλωσε στην ηγεσία της πυροσβεστικής πως θα είναι στο πλευρό των ανθρώπων της πρώτης γραμμής που δίνουν μάχες για την προστασία μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο κινούνται και όλες οι προτάσεις που έχει καταθέσει κατά καιρούς, είτε με ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο, είτε με υπομνήματα.
«Κρίνεται απαραίτητο η πολιτεία να στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι της πυροσβεστικής», δήλωσε ο Βουλευτής και συνέχισε: «Τασόμαστε υπέρ της ουσιαστικής ενίσχυσης της υπηρεσίας με ιδιαίτερο βάρος στη θωράκιση των Διαποντίων νήσων, αλλά και στη δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Λιμάνι της Κέρκυρας. Απαιτούμε από την κεντρική εξουσία να σκύψει επιτέλους με ενδιαφέρον στις δίκαιες διεκδικήσεις της Κέρκυρας. Είναι απαραίτητη η εγκατάσταση στο νησί πλωτού πυροσβεστικού σκάφους. Ζητάμε την περιφρούρηση του μνημείου της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, με σύγχρονα συστήματα και τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό».
Τέλος, ο Βουλευτής συζήτησε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Πυροσβεστικής την ενδεχόμενη εγκατάσταση στην Λευκάδα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, αφού ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου της Πυροσβεστικής.
«Αποδεικνύεται περίτρανα, πως ο σχεδιασμός της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την εγκατάσταση του Περιφερειακού Κέντρου Π.Π. στην Λευκάδα δεν στοιχειοθετείται από επιχειρησιακά κριτήρια αλλά μόνο από πολιτικές σκοπιμότητες», δήλωσε ο Βουλευτής και συνέχισε: «Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιχειρησιακή ικανότητα μιας δομής χωρίς την ταυτόχρονη παρουσία των υψηλόβαθμων υπηρεσιακών στελεχών των σωμάτων ασφαλείας σε περιφερειακό επίπεδο στο εν λόγω αποφασιστικό σημείο. Τόσο ο κ. Χαρδαλιάς, όσο και η κα Κράτσα οφείλουν να μας πείσουν με επιχειρήματα κι όχι με αστείες προφάσεις για την επιλήψιμη ενέργειά τους να θέσουν υπό αμφισβήτηση σχεδιασμό δεκαετιών εν μια νυκτί. Δεσμευόμαστε στον κερκυραϊκό λαό, πως θα θέσουμε στον κ. Χαρδαλιά τα ερωτήματα και τις ανησυχίες μας στην Βουλή οποτεδήποτε το κρίνουμε και με οποιαδήποτε διαδικασία αποφασίσουμε. (Άλλωστε, ακόμα δεν μας έχει απαντήσει τι θα κάνει τελικά με το Αιγαίο, όπου τα νησιά του δεν έχουν γέφυρα).

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ