Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Αλεξάκη με το σωματείο εκμίσθωσης Ι.Χ με οδηγό Κέρκυρας

Την περασμένη Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, κου Αλέξανδρου Αλεξάκη, με τον Πρόεδρο και την Γραμματέα του Σωματείου Εκμίσθωσης Ι.Χ. Με Οδηγό Κέρκυρας, κο Μαρίνο Μικάλεφ και κα Σπυριδούλα Ροή.
Ο συγκεκριμένος κλάδος είναι από τους πλέον πληττόμενους εξαιτίας της πανδημίας, ενώ αντιμετωπίζουν αβέβαιο μέλλον ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.
Ως εκ τούτου έχουν ανακύψει πολλά ζητήματα για τα οποία ζητούν άνωθεν παρέμβαση, προκειμένου να ανταποκριθούν, ως ένα βαθμό, στο πλήθος των υποχρεώσεων τους.
Πιο συγκεκριμένα τα θέματα που έθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη συνοψίζονται ως ακολούθως:
• Παράταση της ηλικίας των οχημάτων στα δώδεκα έτη. Όπως είναι γνωστό στις 16 Δεκεμβρίου 2015 εκδόθηκε η ΚΥΑ 25760 (ΦΕΚ Β’ 2737) με την οποία επεκτάθηκε η ηλικία των Ε.Ι.Χ. εκμισθωμένων οχημάτων χωρίς οδηγό από τα επτά έτη, στα δώδεκα έτη. Περιέργως δεν συμπεριελήφθησαν στην προαναφερόμενη απόφαση τα Ε.Ι.Χ. οχημάτων με οδηγό. Με δεδομένο μάλιστα πως τα συγκεκριμένα οχήματα οδηγούνται ως επί το πλείστον από συγκεκριμένο οδηγό, είναι εύλογο το συμπέρασμα πως συντηρούνται αρτιότερα, καταπονούνται λιγότερο και κατά συνέπεια υπόκεινται σε λιγότερες φθορές. Τα συγκεκριμένα οχήματα ειδικά στα νησιά κυκλοφορούν κατά το ήμισυ του έτους άρα με το σημερινό καθεστώς ένα όχημα που βρίσκεται σε νησί συνταξιοδοτείται στα 3,5 έτη κυκλοφορίας του.
• Παράταση της ελάχιστης διάρκειας μίσθωσης των τριάντα λεπτών για ολόκληρη την τουριστική περίοδο (Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο). Θα πρέπει να εξετασθεί το χρονικό ημερολογιακό πλαίσιο της ισχύος του μισάωρου για τα νησιά. Υπενθυμίζουμε ότι για τους μήνες Μάιο μέχρι Αύγουστο η ελάχιστη διάρκεια σύμβασης είναι μισή ώρα, ενώ για τους υπόλοιπους μήνες τρείς ώρες. Αυτό είχε θεσπιστεί στο πνεύμα της εποχικότητας της τουριστικής δραστηριότητας. Όμως παρατηρώντας ενδεικτικά στοιχεία τουριστικής κίνησης προκαλεί εντύπωση να εντάσσεται ο μήνας Μάιος και να μην εντάσσονται οι μήνες Απρίλιος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος.

Ο κος Αλεξάκης δεσμεύτηκε να εξετάσει τα ζητήματα που ετέθησαν και να ενημερώνει για οποιαδήποτε εξέλιξη του εκπροσώπους του Σωματείου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ