Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επιστολή Στέφανου Γκίκα προς Υπουργό Εργασίας για τους Εργαζόμενους εποχιακών τουριστικών Επιχειρήσεων

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, στην οποία αναφέρεται στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι τουριστικών εποχιακών επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής εξηγεί στην επιστολή του ότι «εξαιτίας της μειωμένης τουριστικής κίνησης που καταγράφηκε φέτος, οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν προχώρησαν στην πρόσληψη του προβλεπόμενου αριθμού εποχιακού προσωπικού. Για αυτό τον λόγο δεν μπόρεσε να τηρηθεί η αναλογία του ενός μόνιμου προς τέσσερεις εποχιακούς υπαλλήλους».
Σημειώνει παράλληλα, ότι εξαιτίας και της μειωμένης τουριστικής περιόδου, οι εποχιακοί υπάλληλοι δεν εργάστηκαν από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, αλλά «από το άνοιγμα του Τουρισμού τον Ιούλιο και για 3 έως 4 μήνες συνολικά».
Ο Στέφανος Γκίκας υπογραμμίζει ότι εξαιτίας αυτών των δεδομένων, οι επιχειρήσεις δεν είναι σε θέσεις να χορηγήσουν βεβαιώσεις εποχικότητας και κατά συνέπεια οι εργαζόμενοι δεν θα μπορέσουν να λάβουν επίδομα ανεργίας.
Ως εκ τούτου ο Βουλευτής ζητά στην επιστολή του να εξεταστεί η δυνατότητα τροποποίησης των κριτηρίων, «ώστε να μην απορριφθούν οι αιτήσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας της συγκεκριμένης επαγγελματικής ομάδας. Προτείνεται, κατ’ εξαίρεση ειδικά για φέτος και εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία του Covid-19, το επίδομα να χορηγηθεί σε όσους εργάστηκαν το 2019 και το 2020, αλλά ειδικά φέτος δεν πληρούν τα κριτήρια για να χαρακτηριστούν ως εποχιακοί υπάλληλοι».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ