Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μαρκοπουλος- Πλευρης ζητούν ΕΔΕ για τον 27χρονο ισλαμιστή

Ερώτηση με αίτημα τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ώστε να προκύψουν ευθύνες κατά των υπαλλήλων εκείνων που χορήγησαν άσυλο σε 27χρονο αλλοδαπό που κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS κατέθεσαν από κοινού οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος και Θάνος Πλεύρης.

Οι δυο βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη αν θα διαταχθεί έρευνα για τον τρόπο που ο ισλαμιστής από το Τατζικιστάν εγκρίθηκε να αναχωρήσει από τη Μόρια και να μεταβεί μαζί με τη σύζυγο και τα Τεσσερα παιδιά του στην Τρίπολη διαμένοντας μάλιστα σε διαμέρισμα της πόλης δίπλα σε κατοίκους της περιοχής.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο ισλαμιστής θεωρείται ηγετικό στέλεχος του ISIS και βρίσκεται στην χώρα μας από το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο βουλευτές ενεργοποιήθηκαν λόγω του γεγονότος πως εσχάτως υπάρχει κινητικότητα στο θέμα της ενδεχομενης χρησιμοποίησης ισλαμικής τρομοκρατίας από την τουρκική πλευρά εις βάρος στόχων στην Ελλάδα.

Επίσης αιχμές αφήνει η ερώτηση και για τον τρόπο διενέργειας ελέγχων ασύλου εδώ και καιρό (ο 27χρονος ήλθε στα χρονια διακυβερνησης του σε μια περίοδο που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ