Αλέκος Αυλωνίτης: «Υποκλινόμαστε με σεβασμό στους Πυροσβέστες που θυσιάστηκαν εν ώρα καθήκοντος»

Share:

Το 2006 η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε κάθε 12 Νοεμβρίου την Ημέρα Μνήμης στους πεσόντες Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού σώματος προς τιμήν του πρώτου νεκρού Πυροσβέστη στις 12 Νοεμβρίου του 1942.

Από τότε μέχρι σήμερα δυστυχώς είναι μακρύς ο κατάλογος των Πυροσβεστών που θυσιάστηκαν την ώρα του καθήκοντος, για να προασπίσουν και να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών τους.
Σήμερα υποκλινόμαστε με τον μέγιστο σεβασμό σε όλους αυτούς τους Πυροσβέστες που έθεσαν πάνω από την ίδια τους τη ζωή το καθήκον τους, αγνοώντας τους κινδύνους και θέτοντας προτεραιότητα έννοιες συνυφασμένες με το πνεύμα των ηρώων όπως είναι η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά.

Τα πυροσβεστικό σώμα αλλά και η ελληνική κοινωνία δεν έχουν ξεχάσει την θυσία αυτών των ηρώων πυροσβεστών και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τον επαγγελματισμό και την προσφορά της αποτελεί θεματοφύλακα των αξιών που δίδαξαν με την θυσία τους.
Η Ελληνική Πολιτεία από την πλευρά της οφείλει να παρέχει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής όλα εκείνα τα εργαλεία ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την ύψιστη προσφορά τους στην χώρα και στην κοινωνία, όπως το πράττουν μέχρι σήμερα με τον αξιοθαύμαστο επαγγελματισμό τους.

Ας μου επιτραπεί η ιδιαίτερη μνεία στον ανθυποπυραγό Αριστείδη Μουζακιτη, που έπεσε στο καθήκον και που έλκει την καταγωγή του από το χωριό μου Δάφνη, γιο του αδελφικού μου φίλου Στέλιου. Είμαστε περήφανοι οι Κερκυραίοι για το παλικάρι αυτό που τίμησε με τη θυσία του το πυροσβεστικό σώμα.

Previous Article

Δημήτρης Μπιάγκης: Κανείς Κερκυραίος της υπαίθρου απομονωμένος στο περιθώριο

Next Article

Γαϊτάνης στα Παραπολιτικά 90,1: Αυτοί που παρακινούν τους πολίτες για την πορεία του Πολυτεχνείου, βάζουν σε κίνδυνο όλη την κοινωνία

Σχετικά Άρθρα