Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών ΑΧΕΠΑ στα Παραπολιτικά 90,1: Τα κρούσματα στους εργαζόμενους ξεπερνούν τα 150

Share:

«Δεν υπάρχουν νέες κλίνες ΜΕΘ καθώς οι μονάδες ΜΕΘ γενικής θεραπείας μετατρέπονται σε μονάδες covid», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Ζούμε αληθινά» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ο Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης.

Για τις σκηνές έξω από το ΑΧΕΠΑ, ο κ. Σιούλης διευκρίνισε πως «είναι χώροι για την διενέργεια των τεστ κοροναϊού».

Ακόμη τόνισε ότι «τα κρούσματα στους εργαζόμενους του ΑΧΕΠΑ ξεπερνούν τα 150».

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών ΑΧΕΠΑ ζήτησε προσλήψεις προσωπικού και διασφάλιση των μέτρων προστασίας, όπως μάσκες και στολές, για όλους τους υγειονομικούς.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θανάση Σιούλη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την έξαρση του κοροναϊού, ο κ. Σιούλης επισήμανε: «Επιτέλους ομολογείται επισήμως ότι δεν πρόκειται για νέες κλίνες. Ανακοινώθηκε ευθαρσώς ότι δεν έχουμε νέες κλίνες ΜΕΘ διότι το διάστημα αυτό το οποίο παρήλθε από την αρχή της πανδημίας δεν αξιοποιήθηκε προκειμένου να οργανωθεί το ΕΣΥ, να γίνουν πραγματικές επενδύσεις και να έχουμε αληθώς νέες κλίνες. Μετατρέπονται η μια μετά την άλλη οι ΜΕΘ γενικής χρήσης σε ΜΕΘ για ασθενείς covid. Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα και απαιτείται διασωλήνωση υποστηρίζονται πλέον μόνο στις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα».

«Αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο γιατι από την Άνοιξη με κάποια τροπολογία συμφωνήθηκε ότι η αποζημίωση πλέον θα γίνεται στο διπλάσιο στους ιδιώτες για ασθενείς μη covid οι οποίοι όμως αναγκαστικά λόγω ανυπαρξίας κλινών ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία θα αποζημιώνονται στο διπλάσιο οι ιδιώτες. Για ποιο λόγο; Αυτό είναι καθαρό χρήμα, αυτό θα έπρεπε να επενδυθεί έντιμα και σχεδιασμένα για να έχουμε ένα εθνικό σύστημα υγείας διαχρονικά για τα επόμενα χρόνια για όλους τους πολίτες. Οπωσδήποτε υπάρχει ένα θέμα σχετικά με την αντιμετώπιση αυτών των ασθενειών που απαιτείται ΜΕΘ για αυτό και επιβλήθηκε η αναστολή των τακτικών χειρουργείων με συνέπεια νοσήματα τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν μένουν πίσω με απώτερες συνέπειες σημαντικές. Όποιος έχει χρήμα θα απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα, ο απλός πολίτης δυστυχώς θα περιμένει υπομονετικά με όποιες και πολλές φορές και μοιραίες συνέπειες για την υγεία του», δήλωσε επιπρόσθετα.

Για τις σκηνές στον προαύλιο χώρο του ΑΧΕΠΑ, ανέφερε: «Αυτές είναι οι σκηνές τις οποίες στήνει ο ΕΟΔΥ, βεβαίως και λόγω ελλείψεως χώρων μέσα στα νοσοκομεία που πλέον κατακλύζονται, προκειμένου να λαμβάνονται τα τεστ».

Για τις προσλήψεις, ο Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών ΑΧΕΠΑ υπογράμμισε: «Μην ακούω τις περιβόητες ανακοινώσεις για προσλήψεις. Την Πέμπτη το βράδυ ανακοινώθηκαν οι περιβόητες έκτατες προσλήψεις επειγόντως 300 γιατρών, ξέρετε για τι πρόκειται; 100 από αυτές τις θέσεις γίνονται με πρόσκληση συμβάσεων τριμήνων. Ποιος γιατρός αυτή τη στιγμή θα πάει με πρόσκληση για 3 μήνες; Δηλαδή θυμίζει την πρόσκληση που θα κάνει κάποιος για ένα πολεμικό μέτωπο για να θυσιαστεί ενδεχομένως προκειμένου να βγάλει κάποια χρήματα».

Για τα κρούσματα στους εργαζόμενους του ΑΧΕΠΑ, δήλωσε: «Σύμφωνα με καταγραφές υπερβαίνουν τους 150 στο ΑΧΕΠΑ , είναι ένα τεράστιο ποσοστό διότι δυστυχώς από τη μια μέρα στην άλλη όλο και μαθαίνουμε για νέους συναδέλφους και νοσηλευτές και είναι επόμενο από τη στιγμή που υπάρχει κόπωση και υπερεξάντληση και πάρα πολλές φορές και έλλειψη των μέσων προστασίας».

«Χρειάζεται έστω την ύστατη στιγμή πρόσληψη προσωπικού, διασφάλιση οπωσδήποτε των μέτρων ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς. Είναι ώριμο αίτημα και αν θέλει η κυβέρνηση να αναγνωρίσει αυτή τη σημαντική προσφορά όλων των υγειονομικών θα πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει και να εντάξει τους υγειονομικούς στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Previous Article

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Λινού στα Παραπολιτικά 90,1: Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι επιθετικό – Είμαστε σε…«πόλεμο»

Next Article

Σπίρτζης στα Παραπολιτικά 90,1: Καλυπτόμαστε από τη δημόσια τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον Παύλο Πολάκη

Σχετικά Άρθρα