Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Άντζελα Γκερέκου: «Η βιώσιμη ανάπτυξη θα είναι βασική προτεραιότητα στις καμπάνιες του ΕΟΤ»

– Ομιλία της Προέδρου του ΕΟΤ στο διεθνές συνέδριο «Circle The Med»

«Είναι πλέον η ώρα να χτίσουμε ένα ανθεκτικό, βιώσιμο και ανταγωνιστικό τουρισμό με νέες πολιτικές και υποδομή, που θα αντιμετωπίσει στο μέλλον τις προκλήσεις πιο μεθοδικά, γεγονός που θα φέρει μόνο οφέλη στη γενική μας οικονομία».

Αυτό τόνισε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, μιλώντας χθες στο διεθνές ψηφιακό συνέδριο «Circle The Med», που πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου υπό την προεδρία του συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, Γεώργιου Κρεμλή και με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων και εκπροσώπων των πολιτών από 36 χώρες της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Στην ομιλία της στη διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: «Μεσόγειος και Βιώσιμος Τουρισμός: Η σημερινή κατάσταση και οι στρατηγικές κατευθύνσεις», η κα Γκερέκου διαβεβαίωσε ότι «ο ΕΟΤ στηρίζει όλες αυτές τις προσπάθειες, καθώς η βιώσιμη ανάπτυξη θα είναι βασική μας προτεραιότητα και στις καμπάνιες προβολής της χώρας μας».
Η Πρόεδρος του ΕΟΤ επισήμανε, ακόμα, ότι «ο φυσικός πλούτος της Μεσογείου χρειάζεται με όλες τις συνθήκες, να παραμείνει πηγή ευημερίας για τις μελλοντικές γενιές (Blue economy). Εάν οι δραστηριότητές μας δεν ρυθμίζονται σωστά με τους ανάλογους κανονισμούς αλλά και με υπεύθυνη διαχείριση θα προκαλέσουν αμέτρητη ζημιά στα φυσικά μας περιουσιακά στοιχεία. Η υγεία της θάλασσας και ο πλούτος των ανθρώπων συμβαδίζουν και οφείλουμε να φροντίζουμε όλοι μαζί για αυτό».
Αναφερόμενη στα νέα δεδομένα που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, η κα Γκερέκου σημείωσε: «Η τρέχουσα κρίση μάς παρείχε εμπειρία που πλέον θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις οποίες μελλοντικές προκλήσεις καλύτερα. Η πρόκληση της μετάβασης με κατεύθυνση την βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία εν γένει και ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, απαιτεί περισσότερα από το να μειώσουμε τα απόβλητά μας. Η δημιουργία πολιτικών επανασχεδιασμού των πρώτων υλών, προϊόντων, οι βιώσιμες αλυσίδες παραγωγής και εφοδιασμού, τα επιχειρηματικά μοντέλα και οι διεθνείς πρακτικές πολιτικής είναι αναγκαία συνθήκη στην μετάβαση μας αυτή».
Τέλος, υπογράμμισε πως «ο στόχος όλων πρέπει πάντα να είναι πάντα η ελεύθερη κίνηση και τα ταξίδια, ωστόσο η ασφάλεια και η προστασία της ιδιωτικότητας των δεδομένων, αλλά και η υγεία των πολιτών μας, πρέπει παραμείνει η υψηλότερη προτεραιότητά μας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ