Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Έντονος προβληµατισµός και σχέδιο για αλλαγή πλεύσης στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν «πείθει» η κόντρα στο Μέγαρο Μαξίµου

Την αντιπολιτευτική τακτική του ώριμου φρούτου φαίνεται ότι εγκαταλείπει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην Κουμουνδούρου προβληματίζει το γεγονός ότι η κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις μετρήσεις. Ο σχεδιασμός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση θα πέσει σαν ώριμο φρούτο κάτω από την πίεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία αποτελεί παρελθόν για τα στελέχη της Αριστεράς, αφού, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες στις οποίες βρίσκεται η χώρα, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι ελέγχει την κατάσταση.

«Η αλλαγή πολιτικής οφείλεται στο γεγονός ότι η εποχή που ζούμε δεν θυμίζει σε τίποτα παλαιότερες καταστάσεις, όταν η λογική του ώριμου φρούτου ήταν η πιο επιτυχημένη, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης έλεγαν χωρίς κανένα κόστος αυτά που ήθελαν να ακούσουν οι δυσαρεστημένοι από την κυβερνητική πολιτική ψηφοφόροι», σχολιάζουν καλά πληροφορημένες πηγές της Κουμουνδούρου. Σήμερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι μεγάλα και δυσεπίλυτα και οι πολίτες έπειτα από 10 χρόνια μνημονίων, υποψιασμένοι και επιφυλακτικοί.

Η λογική του «εμείς θα τα κάναμε καλύτερα» δεν μπορεί να βρει καμία απήχηση, αφού, από τη μία, η πανδημία είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες του κόσμου, ενώ, από την άλλη, η κρίση στα Ελληνοτουρκικά δεν διαφοροποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε τίποτα από αυτά που λέει η κυβέρνηση.

ΑΠΑΝΤΕΣ ΥΠΕΡ

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι υπέρ της απόφασης για αλλαγή της αντιπολιτευτικής πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν όλα τα στελέχη, ανεξάρτητα από την τάση στην οποία βρίσκονται. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Φίλης, η Εφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Σπίρτζης βρέθηκαν για πρώτη φορά όλοι μαζί να συμφωνούν με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σήκωσε το «λάβαρο» της αντίστασης κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Και αυτό γιατί, όπως λένε τα στελέχη της ηγετικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το μοναδικό πεδίο στο οποίο μπορεί να δράσει σήμερα το κόμμα τους είναι η οικονομία και τα εργασιακά, καθώς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ύφεση θα βαθαίνει όλο και περισσότερο, ενώ με βάση τις προβλέψεις των ειδικών και το 2021 τα πράγματα δεν θα πάνε καλύτερα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η Ευρώπη μέχρι στιγμής αυτό που δίνει είναι μεγάλα λόγια και καθόλου χρήματα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, η εκτίμηση που υπάρχει στην Κουμουνδούρου είναι ότι «πολύ σύντομα χιλιάδες νοικοκυριά θα βρεθούν και πάλι στο όριο της φτώχειας».

Στόχος, λοιπόν, των συνεργατών του κ. Τσίπρα είναι να επαναφέρουν στις μνήμες των πολιτών τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια της περιόδου 2012-2014, όπου εκεί κατά την άποψή τους υπήρξαν και οι σοβαρότερες συνέπειες της ύφεσης.

«Πρόκειται για την ίδια συνταγή που ακολουθήθηκε το 2012-2014, για μια πολιτική οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη. Κανείς δεν κρίνεται στις δήθεν προθέσεις του, καμία κυβέρνηση, αλλά μόνο στις πολιτικές που τελικά επιλέγει να εφαρμόσει. Και βλέπουμε τη Ν.Δ. κολλημένη στις ιδεοληψίες της», ανέφερε χαρακτηριστικά πριν από λίγες ημέρες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, δίνοντας έτσι το στίγμα με βάση το οποίο θα κινηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ»

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν μάλιστα ότι τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων είναι «ασπιρίνες» και άρα πολύ σύντομα θα υπάρξει κοινωνική αντίδραση.

Επιδίωξη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λοιπόν να ακολουθήσουν τις αντιδράσεις των πολιτών, αλλά να σταθούν δίπλα τους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, ώστε η μελλοντική ταύτισή τους με τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έρθει ως φυσικό επακόλουθο. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι όλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου βρίσκονται σε επαφή με όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των lockdowns, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει στις πόλεις που έχουν πρόβλημα εξαιτίας της πανδημίας και ενημερώνεται για τα προβλήματα που έχουν οι τοπικές κοινωνίες.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 07 Νοεμβρίου

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ