Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: Άμεση λειτουργία του ολοήμερου τμήματος του 2ου νηπιαγωγείου Αχαράβης

“Με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται από το Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας μια άδικη επίθεση και μετακύλιση ευθυνών σε σχέση με τη λειτουργία του ολοήμερου τμήματος στο 2ο Νηπιαγωγείο Αχαράβης, όπου με έντεχνο τρόπο παρουσιάζεται το θέμα της καθαρίστριας ως αιτία μη λειτουργίας του, καταγράφουμε τα ακόλουθα:

1.Στον προγραμματισμό της σχολικής χρονιάς 2020-2021 η λειτουργία του νηπιαγωγείου Πλάτωνα ήταν δεδομένη . Ως εκ τούτου, εύλογα τίθεται το ερώτημα γιατί δεν είχε προβλεφθεί από τους αρμοδίους η κάλυψη του σε αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Αντ αυτού τώρα : α) «ακρωτηριάζεται» το 2ο νηπιαγωγείο Αχαράβης , β) δεν μπορεί να λειτουργήσει το ολοήμερο τμήμα του και γ) οι εργαζόμενοι γονείς της ευρύτερης περιοχής μένουν «έκθετοι» ( αφού η νηπιαγωγός υπηρετεί πλέον στη νέα δομή) .

  1. Με δεδομένα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας διαβλέποντας το πρόβλημα ,έγκαιρα , ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να εγκριθεί περισσότερο προσωπικό καθαριότητας για κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων. Το Υπουργείο από την πλευρά του στάθηκε στις περσινές καταγραφές και ανάγκες και ενέκρινε μόνο τις 17 θέσεις. Ποιες οι ενέργειες και τα αιτήματα που έγιναν από τους αρμόδιους στην κατεύθυνση πίεσης του Υπουργείου;

Η Δημοτική Αρχή, με τα δεδομένα που είχε να διαχειριστεί ,προχώρησε στις καλύτερες δυνατές λύσεις, ακόμα και τοποθετώντας προσωπικό καθαριότητας από το δυναμικό του Δήμου.

Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε σθεναρά κοντά στη γονεική κοινότητα για άμεση λειτουργία του ολοήμερου τμήματος του 2ου νηπιαγωγείου Αχαράβης.
Το έχει ανάγκη η περιοχή μας και οι δημότες μας”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ