Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Κανείς Κερκυραίος της υπαίθρου απομονωμένος στο περιθώριο

Επιστολή στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Κράτσα που κοινοποιείται στην χωρική Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας και τους τρεις δημάρχους του νησιού απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης με θέμα την «Ανυπαρξία συγκοινωνίας για την πλειοψηφία των χωριών μας».
Στην επιστολή αναφέρεται ότι: μετά την εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης που αφορούν την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, τα δρομολόγια τόσο του Αστικού όσο και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ έχουν μειωθεί κατακόρυφα. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας κρατά ενεργά στο σύνολο του νομού έξι (6) δρομολόγια ημερησίως τα οποία πραγματοποιούνται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και μόνο, με αποτέλεσμα την πλήρη απομόνωση των κατοίκων των άλλων χωριών. Ανάλογη επίσης είναι και η μείωση που έχει υπάρξει στα δρομολόγια και του Αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας.
Ο Βουλευτής θεωρεί πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τους συντοπίτες μας, να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τους δημάρχους του νομού μας και τη διοίκηση του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ για τον εμπλουτισμό των ελαχίστων δρομολογίων, ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην νιώθει αποξενωμένος και στο περιθώριο ένας αδυνατώντας να προσεγγίσει την πόλη.
«Κυρία Περιφερειάρχη, σας καλώ, να αναλάβετε την πρωτοβουλία, ώστε να υπάρξει άμεσα καλύτερη μέριμνα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των χωριών μας», δηλώνει στην επιστολή του ο Βουλευτής. «Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ήδη παρθεί από άλλες περιφερειακές αρχές και μάλιστα στην κατεύθυνση της επιδότησης και ενίσχυσης των οικείων ΚΤΕΛ προκειμένου να μην απομονωθούν οι κάτοικοι των περιοχών τους».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ