Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης αλλά ο Πολακισμός

Με επίθεση κατά του προηγούμενου ομιλητή, του επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη ξεκίνησε τη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι τον βαραίνουν ευθύνες για το τρίτο μνημόνιο και το κλείσιμο των τραπεζών.

«Δεν ήταν ούτε εικόνα, ούτε λεξιλόγιο αυτό κ. Βαρουφάκη» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν ξεχάσαμε τις ευθύνες σας για την κατάσταση που οδηγήσατε τις τράπεζες, το “αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες” και την ίδια ώρα έκλαιγαν οι συνταξιούχοι, ούτε όταν φωτογραφιζόσασταν σε λαιφ σταιλ περιοδικά».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «διένειμε το κείμενο της ομιλίας του πριν με ακούσει».

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε ότι «είναι ενδιαφέρον ότι στην πρώτη σελίδα ξεκινάτε για το πόσο αυτάρεσκος ήμουν στην ομιλία μου. Τα γράψατε πριν με ακούσετε. Δεν εκφώνησα την ομιλία που θα πω, και εσείς είχατε μοιράσατε την ομιλία σας στους δημοσιογράφους. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά κ.Τσίπρα;».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση για τις κλίνες ΜΕΘ ,δωρεά της Βουλής στο νοσοκομείο “Σωτηρία” και στάθηκε στην ανάρτηση του κ.Πολάκη σε βάρος του κ. Τασούλα για το θέμα, ενώ επιτέθηκε στον κ.Τσιπρα κατηγορώντας τον για “Πολακισμό” όπως είπε.

“Δεν μπορω να αφήσω ασχολίαστο το ότι υπήρξε αντιπαράθεση για το πόσες ΜΕΘ λειτουργούν στο “Σωτηρία”. Είπατε κ.Τσίπρα ότι λειτουργούν 9 ενώ εμείς ξέρουμε από την ενημέρωση που είχαμε από τον διοικητή του νοσοκομείου, ότι λειτουργούν όλες. Αυτό μετέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. Μετά ο κ. Πολάκης με ένα χυδαίο υβρεολόγιο επιτέθηκε κατά του ΠτΒ ότι είναι ψεύτης. Ή η πληροφόρηση που έχουμε δεν είναι ακριβής οπότε θα απομακρυνθεί ο διοικητής ή ο Πολακης λέει ψέματα και πρέπει να τον απομακρύνετε για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται”.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε αναφερόμενος στον τρόπο έκφρασης του κ.Πολάκη ότι “το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Το πρόβλημα είναι ο “Πολακισμός” ο οποίος είναι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό “ένα μείγμα ειρωνείας αλαζονείας, ψευτομαγκιάς ψεμάτων και ανορθολογισμού”.

Και απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα είπε: “Αυτό σημαίνει “Πολακισμός” μόνο που ούτε εσείς μπορείτε να αποστείτε, γιατί κι εσείς έχετε τέτοια χαρακτηριστικά. Ο Πολακης ήταν απών αλλά το πνεύμα του ήταν εδώ”.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ανεπάρκεια, και αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα εάν “έχετε την αίσθηση ότι έχετε πολιτικό κεφάλαιο να καταναλώσετε χρησιμοποιώντας αυτό το λόγο;” και πρόσθεσε:” Δεν είστε πια ο φέρελπις πολιτικός, αλλά είστε ο αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός, και αυτό είναι η κρίση του λαού”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ