Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Ακόμα περιμένει ο ΔΙΑΠΛΟΥΣ το ενδιαφέρον της πολιτείας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλιας κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης με θέμα τη Μονάδα Απεξάρτησης ΔΙΑΠΛΟΥΣ, την έγκριση σκοπιμότητας της δομής, την εκπροσώπησή της στην Εθνική Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας και την περαιτέρω ενίσχυσή της.
Στην ερώτησή του, ο Βουλευτής επισημαίνει ότι έχουν περάσει έξι (6) μήνες από την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησής του στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και παρά τις δεσμεύσεις τόσο του Υφυπουργού κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, όσο και των τοπικών φορέων, η μονάδα δεν έχει λάβει ακόμα τη σχετική Έγκριση Σκοπιμότητας που είναι απαραίτητη ώστε να μπορεί να διεκδικήσει – μεταξύ άλλων – την οικονομική στήριξή της μέσω ΕΣΠΑ. Παράλληλα, είναι η μόνη πιστοποιημένη από το Υπουργείο μονάδα που δεν εκπροσωπείται στην Συντονιστική Επιτροπή στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι των εγκεκριμένων οργανισμών ή φορέων που υλοποιούν το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ναρκωτικά και καταρτίζουν προγράμματα πρόληψης.
«Ο ΔΙΑΠΛΟΥΣ παρέχει δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες σε τουλάχιστον εκατό (100) θεραπευόμενους, τις οικογένειές τους, αλλά και σε δεκάδες τροφίμους των φυλακών της Κέρκυρας επιτελώντας εξαιρετικό έργο που αναγνωρίζει η τοπική κοινωνία, έργο το οποίο πρέπει να ενισχυθεί για να επιτελέσει η μονάδα την αποστολής της υπέρ των ευάλωτων ομάδων και της κοινωνικής συνοχής», σημειώνει στην ερώτησή του Βουλευτής και συνεχίζει: «Είναι η μοναδική δομή υγείας, που τόσο στην πρώτη φάση της πανδημίας, όσο και στην δεύτερη παρέχει στήριξη μέσω της Μονάδας Υποστήριξης Κρίσεων που διαθέτει. Οφείλει επιτέλους η πολιτεία να σκύψει με ουσιαστικό ενδιαφέρον σε τούτη τη μονάδα που αποτελεί για την τοπική μας κοινωνία μια όαση ελπίδας για σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Απαιτείται περαιτέρω στελέχωση και ενδυνάμωση του ρόλου της με τη δημιουργία συμβουλευτικών σταθμών τόσο στον βορρά όσο και στον νότο του νησιού. Οι δήμοι ας αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προώθηση του αιτήματος της κοινωνίας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ