Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θάνος Πλεύρης: Ο «Πολάκης» εκτεθειμένος κ. Τσίπρα

Ως φίλαθλος του Ολυμπιακού αισθάνθηκα πολύ άσχημα, όταν πληροφορήθηκα ότι ποδοσφαιριστές της ομάδας που υποστηρίζω συμμετείχαν σε πάρτι ή εκδήλωση που παραβίαζε τα μέτρα που έχει επιβάλει το κράτος για τον περιορισμό της διάδοσης του Covid19. Ομολογουμένως μια αντιεπαγγελματική πράξη των παικτών που πέρα από τους εαυτούς τους εκθέτουν και τον ιστορικό σύλλογο, αλλά θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και την υγεία συμπαικτών τους και αντιπάλων. Με χαρά πληροφορήθηκα, ότι άμεσα η ομάδα, χωρίς περιστροφές ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών, τους κάλεσε σε εξηγήσεις και προανήγγειλε ότι θα τιμωρηθούν με το βαρύτερο πρόστιμο που θα δοθεί στο σύνολο του για ενίσχυση του ΕΣΥ. Κίνηση συμβολική και ουσίας.

Την ίδια στιγμή παρακολουθήσαμε τον πρώην αναπληρωτή υγείας Παύλο Πολάκη να προβαίνει σε ανάρτηση διαφημίζοντας ότι δεν τηρεί τα μέτρα περιορισμού, συναγελάζεται με συντρόφους του και παρά την καραντίνα παρανόμως και μάλιστα χωρίς την τήρηση κανενός μέτρου αποστάσεων ή χρήσης μάσκας συμμετέχει σε φιλικό τσιμπούσι. Το πρότυπο απεχθές, όταν ζητάμε από τον κόσμο να τηρήσει μέτρα και περιορισμούς. Η δικαιολογία χειρότερη, ότι δηλαδή επειδή έκανε δύο χειρουργεία (σε περίοδο μάλιστα που απαγορεύονται τακτικά χειρουργεία και γίνονται μόνο έκτακτα) ήθελε να ξαποστάσει με τους συντρόφους του. Η «ομάδα» του στη συγκεκριμένη περίπτωση που είναι το κόμμα του, του παρέχει πλήρη στήριξη. Δεν του ζητά να πει ότι έκανε λάθος, τον εγκαλεί μόνο για την δημοσίευση. Όχι δηλαδή για την πράξη παραβίασης των μέτρων αλλά διότι ανοήτως το έδωσε και καρφώθηκε. Το μήνυμα σαφές. Παραβιάστε τα πάντα αρκεί να μην το πάρει ο ψηφοφόρος χαμπάρι.

Ο Ολυμπιακός, που θα μπορούσε να βρει δικαιολογίες να καλύψει τους παίκτες του, δεν δέχθηκε από την αρχή καμία εξήγηση και δικαιολογία και προανήγγειλε παραδειγματική τιμωρία. Ο κ. Τσίπρας, που φάνταζε αδιανόητο να δικαιολογήσει την πράξη του πρώην υπουργού του, θεώρησε τις εξηγήσεις επαρκείς και το θέμα λήξαν. Δυσκολεύτηκε να το πει κάνοντας σειρά από σαρδάμ και παύσεις, θυμίζοντας την viral συνέντευξη του συμπαθούς προέδρου του Εδεσσαϊκού, αλλά τελικά τα κατάφερε.

Θάνος Πλεύρης, βουλευτής ΝΔ Α Αθηνών

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ