Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κικίλιας: Πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να επιπεδωθεί η καμπύλη

Ο υπ. Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε την ανάγκη να βάλουν όλοι πλάτη προκειμένου να κερδιθεί και αυτή η μάχη, σε μία πολύ δύσκολη φάση για τη χώρα. Παράλληλα, για την επιπέδωση της καμπύλης επισήμανε ως ακρογωνιαίο λίθο της συλλογικής προσπάθειας την πιστή τήρηση των μέτρων. Παρ’όλα αυτά, τόνισε πως συγκριτικά με τις χώρες του εξωτερικού και συγκεκριμένα με τη Γαλλία, βρισκόμαστε σε καλύτερη φάση και αυτό δείχνεις τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Ε.Σ.Υ. συμμετέχει το Διαβαλκανικό στην εφημερία της Θεσσαλονίκης

Έχουμε ήδη αξιοποιήσει το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Πηγαίνουν περιστατικά σε κλινική COVID και περιστατικά στη ΜΕΘ του. Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σήμερα στην εφημερία του «Ιπποκράτειου» στην Θεσσαλονίκη συνεπικουρεί ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο, το Διαβαλκανικό. Επίσης, μπήκε στη μάχη ο «Κυανούς Σταυρός» και αύριο μπαίνει ο «Άγιος Λουκάς».

Όλη η χώρα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια

Θα δείξουμε αλληλεγγύη και θα στηρίξουμε τους συμπολίτες μας στη Βόρεια Ελλάδα. Όλη η χώρα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια. Έχω δώσει ήδη την έγκριση στο ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, εάν και εφόσον χρειαστεί, να μεταφέρονται περιστατικά. Και γίνεται αυτή τη στιγμή από άλλα δορυφόρα Νοσοκομεία εκτός του Νομού Θεσσαλονίκης. Ανακοίνωσα χθες ότι, αν χρειαστεί, θα μπορούν να γίνουν και αεροδιακομιδές σε ειδικές κάψουλες από τη Βόρεια Ελλάδα προς τη Νότια Ελλάδα.

Η Γαλλία έχει μία εισαγωγή στα Νοσοκομεία της κάθε 30 δευτερόλεπτα

Παρακαλώ θερμά να τηρήσουμε το lockdown. Παρακαλώ θερμά να προσέξουμε και να σεβαστούμε τους συμπολίτες μας. Aν δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται εδώ, εντός της χώρας, να σας πω τι ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας ο Ζαν Καστέξ. Είπε ότι η Γαλλία 1 στους 4 θανάτους είναι από COVID. Μια εισαγωγή στο Νοσοκομείο κάθε 30 δευτερόλεπτα, μια εισαγωγή σε ΜΕΘ κάθε 3 λεπτά και το 40% των ασθενών είναι κάτω από 65 ετών.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι ιδιώτες ιατροί θα «βάλουν πλάτη» στη μάχη

Είναι πεπερασμένος ο αριθμός Εντατικολόγων, Αναισθησιολόγων και ειδικών γιατρών που έχει η χώρα.Και βλέπετε ότι σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας και όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους και φυσικά τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, κάνουμε τις ενδεδειγμένες ενέργειες, έτσι ώστε και άλλοι ιατροί να έρθουν μέσα στο σύστημα Υγείας και να βοηθήσουν.
 Είμαι σίγουρος, είμαι πεπεισμένος ότι όλοι θα «βάλουν πλάτη» σε αυτή τη μάχη.

Πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να επιπεδωθεί η καμπύλη

Οι ειδικοί μάς λένε ότι εφόσον εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα τότε κάποια στιγμή στις επόμενες ημέρες, υπάρχουν και συγκεκριμένες επιδημιολογικές μελέτες και διαγράμματα, θα έρθει μία επιπέδωση αυτής της καμπύλης.

Δεν είμαστε ακόμα εκεί. Για αυτό και ζητάω σε όλους να προσέχουν και όλους να υποστηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, γιατί αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν καθημερινά και ακατάπαυστα πρωί, μεσημέρι, βράδυ στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα και σε όλη τη χώρα, οι υγειονομικοί μας, επιτελούν έναν άθλο και πρέπει να τους στηρίξουμε να αντέξουν.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ