Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός – Κεραμέως: Ανακοινώνει «λουκέτο» σε Δημοτικά – νηπιαγωγεία – παιδικούς σταθμούς

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – Οι δύο προτάσεις που συζητήθηκαν

Την αναστολή της λειτουργίας των Δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των παιδικών και των βρεφονηπιακών σταθμών όλης της χώρας θα ανακοινώσει αύριο, Σάββατο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με την αναστολή να τίθεται σε εφαρμογή άμεσα, από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, στην προσπάθεια την οποία καταβάλλουν η ίδια η κυβέρνηση και οι ειδικοί επιστήμονες, προκειμένου να σταματήσει με αποτελεσματικό τρόπο η ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας.

Έτσι, κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνον τα σχολεία ειδικής αγωγής όλης της χώρας. Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, την ως άνω απόφαση εισηγείται στην κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε για ώρες το απόγευμα της Παρασκευής, με τη συμμετοχή της Νίκης Κεραμέως.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η αναστολή της λειτουργίας όλων εκείνων των σχολείων, τα οποία παρέμεναν ακόμη ανοιχτά, προκρίθηκε όχι επειδή υπάρχουν συρροές κρουσμάτων σε αυτά, δεν υπάρχουν, αλλά αποκλειστικά και μόνον προκειμένου να περιοριστούν δραστικά οι σχετικές μετακινήσεις των γονέων και την ημέρα.

ΔΥΟ ΑΠΟΨΕΙΣ

Σύμφωνα πάντα με τις πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, δύο ήταν τα ερωτήματα, τα οποία «δίχασαν» τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των οποίων ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Το πρώτο ερώτημα ήταν εάν θα ανασταλεί από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και η λειτουργία των νηπιαγωγείων και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ το δεύτερο ερώτημα ήταν εάν η αναστολή της λειτουργίας των Δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών θα αφορά μόνον τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και τη Λάρισα, δηλαδή μόνον τη βόρεια Ελλάδα, ή θα αφορά όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των επιδημιολόγων της Επιτροπής είχαν την άποψη ότι τα μέτρα της αναστολής λειτουργίας πρέπει να αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη βόρεια Ελλάδα, άποψη η οποία, βεβαίως, δεν είχε την πλειοψηφία στην Επιτροπή.

Τέλος, ενοχλημένα εμφανίζονται ορισμένα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τις σημερινές διαρροές σχετικά με την τύχη των σχολείων τα οποία λειτουργούν μέχρι σήμερα κανονικά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ