Το συγκινητικό αντίο του Μάκη Βορίδη στον Γενικό Διευθυντή Γεωργίας του Υπουργείου, Γιάννη Καλκούνο

Share:
Με αφορμή το θλιβερό γεγονός του απροσδόκητου χαμού του Γενικού Διευθυντή Γεωργίας του Υπουργείου, Γιάννη Καλκούνου ο κ. Βορίδης εξέδωσε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα:

«Αποχαιρετάμε σήμερα τον Γιάννη Καλκούνο, Γενικό Διευθυντή Γεωργίας, ένα σπουδαίο στέλεχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Γιάννης έφυγε από κοντά μας μετά από αγώνα που έδωσε με τα προβλήματα της σημαντικά επι-βαρυμένης υγείας του. Ασθένησε μαχόμενος υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, κυριολεκτικά μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός του.

Υπήρξε σπουδαίος, σπάνιος άνθρωπος, ιδιαίτερος, χαρισματικός, μοναδικός. Ευγενής και προση-νής, συγκαταβατικός, γλυκύς, ένας σπάνιος συνεργάτης, βαθύς γνώστης των θεμάτων της ελληνι-κής γεωργίας.

Η περίοδος της γνωριμίας μας ήταν βραχεία κι όμως η απώλειά του μου φέρνει δάκρυα στα μάτια. Ένα υπόδειγμα αστικής ευγένειας, ένας υπηρέτης και μαχητής του δημοσίου συμφέροντος, ένας σπάνιος δημόσιος λειτουργός, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο Υπουργείο μας.

Μας έλειπε όλο το διάστημα της νοσηλείας του, τον σκεφτόμασταν και τον μνημονεύαμε πάντα, ελπίζοντας να είναι σύντομα κοντά μας. Ο Θεός θέλησε αλλιώς.

Χάσαμε τον Γιάννη, έναν σπουδαίο συνεργάτη, έναν Έλληνα ευγενή που επέλεξε να υπηρετήσει με αφοσίωση αλλά χωρίς έπαρση το δημόσιο συμφέρον.

Η ψυχή μας γεμάτη θλίψη, αποχαιρετά τον φίλο, τον συνεργάτη, τον συνάδελφο.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Εις μνήμη του, η αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου μας ονομάζεται αίθουσα «Ιωάννης Καλ-κούνος». Αιωνία του η μνήμη».

Previous Article

Βουλή: Τροπολογίες για την στήριξη των πληγέντων σε Θεσσαλία, Σάμο

Next Article

Επίσκεψη Κικίλια στο νοσοκομείο Χαλκίδας: Η χώρα είναι μία υγειονομική περιφέρεια

Σχετικά Άρθρα