Τροπολογία που λύνει το ζήτημα για τα πριμ των αθλητικών διακρίσεων κατέθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Share:
Mε τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή ο υφ.Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης,
σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιλύεται οριστικά το ζήτημα με τα πριμ διακρίσεων σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου, αλλά και στις αντίστοιχες διοργανώσεις κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, 

Τι προβλέπει η τροπολογία

Η τροπολογία αναφέρει ότι από τις σχετικές διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 34 του νόμου 2725/99 (όπου προβλέπεται οικονομική επιβράβευση μόνο για ένα Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανά άθλημα, το όποιο θεωρείται πιο σημαντικό από την οικεία ομοσπονδία), εξαιρούνται οι διοργανώσεις κλειστού στίβου και κολύμβησης σε 25άρα πισίνα. 

Έτσι, οι διακρίσεις σε αυτές τις διοργανώσεις επιβραβεύονται αυτοτελώς και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, από την 1η Ιανουαρίου 2016. Ικανοποιείται έτσι το δίκαιο αίτημα κορυφαίων αθλητών του στίβου, όπως η Κατερίνα Στεφανίδη (η οποία άλλωστε είχε αναδείξει πρόσφατα το ζήτημα και μέσω δημόσιων αναρτήσεων στα social media), αλλά και της κολύμβησης, όπως ο Ανδρέας Βαζαίος. Η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού προβλέπει επίσης την παράταση θητείας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ως τις 31/3/2021.

Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στα διοικητικά συμβούλια αθλητικών ομοσπονδιών, κατ’ εξαίρεση και μόνο για την περίοδο 2020-21, να τροποποιούν κανονισμούς εγγραφών και μετεγγραφών, να εγκρίνουν αγωνιστικό πρόγραμμα, καθώς και να εγκρίνουν απολογισμούς του 2019 και προϋπολογισμούς του 2021, χωρίς να απαιτείται έγκριση και επικύρωση από τη γενική συνέλευση.

Previous Article

Συλληπητήρια Τασούλα για τον θάνατο του γιατρού της Βουλής Γιάννη Μητρόπουλου

Next Article

Επικοινωνία Χρυσοχοΐδη με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ημέρα του Πολυτεχνείου

Σχετικά Άρθρα