Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνελήφθησαν στη Κέρκυρα δύο ημεδαποί για 7 υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου

Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, πρωινές ώρες της Παρασκευής (13-11-2020), στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, δύο (2) ημεδαποί για απάτη σε βάρος πολιτών μέσω διαδικτύου.

Οι δύο (2) ημεδαποί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούσαν, αποσπούσαν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, μέσω εικονικών αγγελιών μεταχειρισμένων συσκευών, που αναρτούσαν σε εφαρμογή διαδικτυακής πώλησης και σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αντίστοιχα παραλάμβαναν προϊόντα που είχαν εκτεθεί προς πώληση χωρίς να καταβάλουν το ανάλογο αντίτιμο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι προσποιούμενοι τους πωλητές μεταχειρισμένων οικιακών ηλεκτρικών συσκευών απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (460) ευρώ σε τρεις (3) διαφορετικές περιπτώσεις σε Κέρκυρα, Άρτα και Ημαθία.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, εξιχνιάσθηκε η δράση τους σε ακόμη τέσσερις (4) υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Κέρκυρα, όπου δρούσαν με αντίστοιχη μεθοδολογία, προσποιούμενοι κατά περίπτωση τους αγοραστές και τους πωλητές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες των ημεδαπών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, (1) τάμπλετ, (1) τηλεόραση, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και ένα (1) ρολόι, ενώ το συνολικό παράνομο όφελος από τη δράση τους ανέρχεται τουλάχιστον στα (1300) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Πολίτες οι οποίοι ενδέχεται να έχουν εξαπατηθεί με αντίστοιχο τρόπο ή έχουν αντιληφθεί αντίστοιχη δράση παρακαλούνται να το καταγγείλουν στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ