Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στην τετραήμερη απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων

Βολές αντισυνταγματικότητας για την απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο εξαπολύει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία με ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρός της, Χριστόφορος Σεβαστίδης, και ο γενικός γραμματέας, Παντελής Μποροδήμος, ζητούν να ανακληθεί: «Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί ότι η σχολιαζόμενη απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί», αναφέρουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

“Με την υπ’ αριθμό 1029/8/18 (ΦΕΚ 5046 Β’/ 14-11-2020) απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε η απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συγκεντρώσεων στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου και ώρα 06.00’ μέχρι 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 21.00’, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή και περισσότερα άτομα με την απειλή επιβολής κυρώσεων.

Το άρθρο 11 παρ. 2 του Συντάγματος ορίζει ότι “υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής γενικά αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια…”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ