Ο Κώστας Λέσσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Share:

Το μήνυμα του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Έχουν παρέλθει 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η 17η Νοεμβρίου αναμφισβήτητα αποτελεί την κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση που προανήγγειλε την πτώση της χούντας. Είναι μια ημερομηνία-ορόσημο για την νεότερη ελληνική ιστορία αλλά και την πολιτική ζωή του τόπου μας. Νέοι άνθρωποι, φοιτητές στην πλειονότητά τους, από διαφορετικές καταβολές και ιδεολογίες, όρθωσαν το ανάστημά τους ζητώντας «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Επιδεικνύοντας ισχυρό αίσθημα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας ένωσαν τις φωνές τους και ύψωσαν τη φωνή της Δημοκρατίας ενάντια στη χούντα των Συνταγματαρχών.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν είναι το μνημόσυνο μιας τραγικής νύχτας, είναι μια μοναδική ιστορική στιγμή. Είναι εξέγερση συνειδήσεων. Είναι επαναπροσδιορισμός αξιών και αρχών. Είναι η υπενθύμιση για ένα διαρκή αγώνα για ψωμί, παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία, ενάντια σε κάθε είδους χούντα, είτε οικονομική, είτε ιδεολογική. Στη σημερινή εποχή, σε μια πρωτοφανή πολυποίκιλη(οικονομική, κοινωνική ,ανθρωπιστική) κρίση που περνάει η χώρα μας, εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας, την ώρα που αμφισβητούνται και καταπατώνται βασικά και θεμελιώδη δικαιώματά μας το Πολυτεχνείο είναι κάθε άλλο παρά απόμακρο.

Αντιθέτως είναι πιο ηρωικό και διαχρονικό από ποτέ και δεν μπορεί να υπακούσει σε μονοσήμαντες ερμηνείες. Το μήνυμά του πρέπει να είναι διδακτικό, ενωτικό και με πολλαπλούς αποδέκτες. Με σύνεση και ομόνοια οφείλουμε όλοι μας, τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και οι πολίτες αυτής της δημοκρατικής χώρας, να το ενστερνιστούμε και να αγωνιστούμε να χτίσουμε ακόμα πιο στέρεες βάσεις για το μέλλον του τόπου μας, της νέας γενιάς και της δημοκρατίας μας. Επίκαιροι όσο ποτέ οι στίχοι του ποιητή Γιάννη Ρίτσου: «Και να αδελφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά.
Καταλαβαινόμαστε τώρα, δεν χρειάζονται περισσότερα»
Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

Previous Article

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στα Ιόνια Νησιά

Next Article

Γιώργος Μαχειμάρης και Κώστας Λέσσης: Να αναβληθεί η συνεδρίαση της ΔΙΑ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ

Σχετικά Άρθρα