Σταϊκούρας: Tην επόμενη εβδομάδα η τέταρτη δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής

Share:
Το ύψος της 4ης επιστρεπτέας προκαταβολής, θα ανέλθει σε 1,2 δις ευρώ και μέχρι τα τέλη του έτους θα ξεπεράσει τα 5 δις ευρώ. Ένα ποσό που αγγίζει τα 3,4 δις ευρώ μοιράστηκαν οι 145.132 δικαιούχες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας του κοροναΐού. 

Στα τέλη της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για το ποσό

Όπως αποκάλυψε ο υπ.Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή και κατά τη διάρκεια απάντησής του σε επίκαιρη ερώτηση, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να δουν απευθείας το ποσό που έχουν λαμβάνει, ενώ από την ερχόμενη θα αρχίσει η εκταμίευση ενός σημαντικού ποσού.

«Το ύψος της 4ης επιστρεπτέας προκαταβολής, θα ανέλθει σε 1,2 δις ευρώ και μέχρι τα τέλη του έτους θα ξεπεράσει τα 5 δις ευρώ. Αν προσθέσουμε και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία, η συνολική ένεση ρευστότητας θα φτάσει τα 11 με 12 δις ευρώ εντός του 2020», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και κατέληξε: «Eίμαστε έτοιμοι να δίνουν πόρους στη πραγματική οικονομία μη γνωρίζοντας την πλήρη έκταση και ένταση του προβλήματος. Έχουμε συμφωνήσει ότι η επιστρεπτέα πέτυχε πήγε σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δίκαιο τρόπο και στοχευμένα».

Previous Article

Νέος σύμβουλος του πρωθυπουργού ο Γιάννης Ζερβάκης – Αναλαμβάνει την παρακολούθηση χρηματοδότησης μεγάλων έργων

Next Article

Στο Άμπου Ντάμπι θα βρεθεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός – Στο επίκεντρο η εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΑΕ

Σχετικά Άρθρα