Στεφανής: Με ΚΥΑ έχει υπογραφεί η υγειονομική κάλυψη του ιατρείου στο Αγαθονήσι

Share:
Ο υφ.Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής ,απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κύριακος Βελόπουλος με θέμα «Ελλιπής η υγειονομική φροντίδα των κατοίκων του Αγαθονησίου», τόνισε μεταξύ άλλων πως από την 11η Σεπτεμβρίου, περιήλθε στο ΓΕΕΘΑ νέο αίτημα του υπ.Υγείας για ιατρική κάλυψη με στρατεύσιμους ιατρούς, των Περιφερειακών Ιατρείων Τήλου, Κουφονησίων και Αγαθονησίου.

Έχει υπογραφεί ΚΥΑ για την κάλυψη θέσεων με στρατεύσιμους ιατρούς

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, τόνισε πως «το ανωτέρω αίτημα αφού διερευνήθηκε αρμοδίως από τα Γενικά Επιτελεία, διαπιστώθηκε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν δύναται να ικανοποιηθεί, λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών στο πλαίσιο εξαιρετικά υψηλής επιχειρησιακής απασχόλησης των Ενόπλων Δυνάμεων άρα και των υγειονομικών υπηρεσιών τους.

Το αίτημα τοποθέτησης στρατεύσιμου ιατρού στο εν λόγω ιατρείο (σ..σ. Αγαθονησίου) , εφόσον συνεχίσει να υφίσταται η σχετική αναγκαιότητα και υποβληθεί από το Υπ. Υγείας με την προβλεπόμενη διαδικασία του άρθρου 8 τουν.4361/2016 (Α΄10), δύναται να επανεξετασθεί, με την ολοκλήρωση της κατάταξης της 2020 ΣΤ΄ΕΣΣΟ (Νοέμβριος), αφού συνεξετασθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες, σε συνδυασμό με την δύναμη των υπηρετούντων οπλιτών πτυχιούχων της Ιατρικής» .

Ο κ. Στεφανής υπενθύμισε ότι «τον Μάιο του 2019 και τον Ιούνιο του 2020, υπεγράφησαν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις (ΚΥΑ) από τα συναρμόδια υπ.Εθνικής Άμυνας και Υγείας, για την πλήρωση κενών θέσεων με στρατεύσιμους ιατρούς, σε Περιφερειακά Ιατρεία άγονων και απομακρυσμένων περιοχών, μεταξύ των οποίων και αυτό του Αγαθονησίου. Σύμφωνα με την πρώτη ΚΥΑ η υγειονομική κάλυψη του συγκεκριμένου ιατρείου πραγματοποιήθηκε από οπλίτη ιατρό της Πολεμικής Αεροπορίας, έως την 6η Μαΐου 2020, οπότε ο συγκεκριμένος απολύθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ με τη δεύτερη ΚΥΑ καλύφθηκε από οπλίτη ιατρό του Στρατού Ξηράς, έως την 21η Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους, που αντιστοιχούσε στην ημερομηνία απόλυσής του » .

Previous Article

Κεραμέως: Δεν θα αφήσουμε την πανδημία να σταθεί εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας

Next Article

To KINAΛ ανήρτησε πανό για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Χαριλάου Τρικούπη

Σχετικά Άρθρα