Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: «Στην Κέρκυρα είμαστε Μετανάστες Υγείας»

Για ακόμη μία φορά ο Δημήτρης Μπιάγκης έφερε στην Βουλή το ζήτημα «της στελέχωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας». Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμόν Α.Π.:120/2.11.2020 Επίκαιρη Ερώτηση, η οποία συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Δευτέρας 16-11-2020 με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο Βουλευτής Κέρκυρας αναφέρθηκε εκτενώς στην Τροπολογία που κατέθεσαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Υγείας για τον χαρακτηρισμό του συνόλου των νησιών των Επτανήσων στην υγειονομική ζώνη Ά, εξαιρουμένης της Κέρκυρας.
Η βασική επιχειρηματολογία του Βουλευτή ήταν τα εξής:
√ Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας καλείται να καλύψει 130.000 περίπου μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διπλασιάζονται.
√ Οι ελλείψεις στο οργανόγραμμα Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού φτάνουν το 50%. Δεν λειτουργεί το τμήμα Αιμοδυναμικού, η Μονάδα εμφράγματος λειτουργεί ως «απλός θάλαμος», η μονάδα νεογνών δεν λειτουργεί, ενώ σοβαρές αρρυθμίες υπάρχουν το τελευταίο διάστημα και στην μονάδα «τεχνητού νεφρού», μία ομάδα συμπολιτών μας πολύ ευαίσθητη στην πανδημία.
√ Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας, σήμερα, παρά τις ελλείψεις, έχει καταφέρει να θεωρείται «Νοσοκομείο Αναφοράς» για τον Covid-19. Διαθέτει 9 κλίνες στην εντατική, και 25 κλίνες στην Ειδική Μονάδα Λοιμώξεων με 25 κλίνες. Αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όσο και στην Πνευμονολογική κλινική δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας Ιατρός με μόνιμη σχέση εργασίας.
√ Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε το καλοκαίρι Τροπολογία για την «θεσμοθέτηση ειδικών κινήτρων για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού σε όλη την νησιωτική Ελλάδα» την οποία και απορρίψατε. Στη συνέχεια, πριν από 1 περίπου μήνα αποδεχθήκατε τη σχετική Τροπολογία των Βουλευτών της πλειοψηφίας των Επτανήσων με την ίδια θεματολογία- στην οποία σημειωτέον δεν συμμετείχε ο Βουλευτής της πλειοψηφίας από την Κέρκυρα-, με την οποία εντάξατε τις δομές υγείας όλων των νησιών του Ιονίου στην ά υγειονομική ζώνη, «αγνοώντας» παράλληλα το νησί της Κέρκυρας. Με βάση τα παραπάνω, σας ερωτώ: «Είναι στις προθέσεις σας να διορθώσετε την εσφαλμένη σας αυτή επιλογή, εντάσσοντας και την Κέρκυρα σε αυτήν υγειονομική ζώνη Ά που τόσο την έχει ανάγκη με δεδομένες τις «άγονες προκηρύξεις» για τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στο νησί; Είναι στις προθέσεις σας να προχωρήσετε άμεσα στην επαναπροκήρυξη των «άγονων προκηρύξεων»;
Κλείνοντας την Επίκαιρη Ερώτησή του, ο Βουλευτής τόνισε εντόνως ότι: «Ήρθε η ώρα από την θεωρία να περάσουμε στην πράξη κύριε Υπουργέ», ενώ παράλληλα ο Υφυπουργός Υγείας τοποθετήθηκε γενικώς, χωρίς να δίνει σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα του Βουλευτή Κέρκυρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ