Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η απάντηση Πέτσα στις αιχμές της Ι.Σ. για τη «στοχοποίηση» της Εκκλησίας

Κληθείς να σχολιάσει ο Στέλιος Πέτσας την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας που άφησε αιχμές ότι στοχοποιείται η «θεία κοινωνία» για τη μετάδοση του κοροναϊου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα στοχοποίησης.

Δοκιμάζονεται συνήθειες και παραδόσεις
«Αυτό που κάνουμε ως υπεύθυνη κυβέρνηση είναι να εξαίρουμε την πραγματικά πολύ εποικοδομητική στάση της εκκλησίας όλο αυτό το χρονικό διάστημα, από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα στοχοποίησης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν κατά καιρούς κάποια ζητήματα που δοκιμάζουν συνήθειες, παραδόσεις και τον τρόπο με τον οποίο συνηθίσαμε να λειτουργούμε το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας των εξελίξεων του κοροναϊού»

Κρατική απαγόρευση

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος, σε ανακοίνωσή της, για τον θάνατο του Μητροπολίτη Λαγκαδά, αναφέρει πως από τη στιγμή που «η δημοκρατική Πολιτεία εγγυάται την θρησκευτική ελευθερία, δεν είναι δικαίωμά τους να ζητούν την κρατική απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας ως «ανθυγιεινής», επειδή δεν πιστεύουν οι ίδιοι».

Η Ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι ορισμένα «ΜΜΕ δεν παύουν ποτέ να στοχοποιούν τους ορθόδοξους χριστιανούς, κληρικούς και λαϊκούς, ως ιδεολογικό αντίπαλό τους» συμπληρώνοντας ότι ορισμένοι «επίδοξοι καθοδηγητές της κοινής γνώμης επιμένουν με νευρωτικό τρόπο να ασχολούνται αποκλειστικά με την Θεία Κοινωνία και να επιβάλουν αντιεπιστημονικούς συσχετισμούς με τη διασπορά του κοροναϊού, σε πείσμα των επιδημιολογικών στοιχείων».

Μάλιστα η Ιερά Σύνοδος, αναφέρει πως από τη στιγμή που «η δημοκρατική Πολιτεία εγγυάται την θρησκευτική ελευθερία, δεν είναι δικαίωμά τους να ζητούν την κρατική απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας ως «ανθυγιεινής», επειδή δεν πιστεύουν οι ίδιοι».

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση ενάντια στην «καλλιέργεια κοινωνικού ρατσισμού, στην στοχοποίηση και ενοχοποίηση των αρρώστων και των νεκρών της πανδημίας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ