Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαιρετίζει την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση του αντιδικτατορικού αγώνα του ελληνικού λαού για την ελευθερία και τη δημοκρατία, κάτω από το διαχρονικό σύνθημα “ψωμί, παιδεία, ελευθερία”.
Καταδικάζει την αντιδημοκρατική και ξεκάθαρα αντισυνταγματική απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που ως αστυνομικό διάταγμα, με πρόσχημα την κρίσιμη υγειονομική κατάσταση, απαγορεύει για τέσσερις μέρες σε όλη τη χώρα οποιαδήποτε συγκέντρωση ή πορεία για περισσότερα από τρία άτομα! Ήδη, σύσσωμη η αντιπολίτευση, η Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων και πλήθος οργανώσεων καταδίκασαν τη συγκεκριμένη απαγόρευση ως απόλυτα αντισυνταγματική, που θυμίζει ανάλογες απαγορεύσεις της χουντικής δικτατορίας.
Με αυτά τα δεδομένα, η καθολική αντίθεση στην αντιδημοκρατική μεθόδευση είναι απόλυτα συνεπής με το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Στην Κέρκυρα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα τιμήσει την επέτειο με τριμελή αντιπροσωπεία η οποία θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, στο χώρο μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία), το πρωί της Τρίτης 17 Νοέμβρη 2020.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ