Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μερόπη Υδραίου: Αβάσιμη, προσβλητική και λαϊκίστικη η αναφορά του αντιπεριφερειάρχη Ιωάννου στο πρόσωπό μου

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων σχετικά με την στάση την οποία είχε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, δηλώνει τα ακόλουθα:

“Μόνο αβάσιμη, προσβλητική και λαϊκίστικη μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την αναφορά του αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννου στο πρόσωπό μου σχετικά με την στάση την οποία υπεύθυνα τήρησα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων. Για να λειτουργήσει σωστά ο νέος φορέας απαιτείται σωστή ενημέρωση και συνεργασία στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και όχι τελεσίγραφα προς τους Δημάρχους και μέλη του φορέα. Να υπενθυμίσω ότι στον εν λόγω υπό σύσταση φορέα, οι Δήμοι μας εκπροσωπούνται σε ποσοστό 60% και άρα επιβάλλεται να έχουν ουσιαστικό ρόλο και λόγο. Πόσο μάλλον όταν τα έσοδα του φορέα θα προέρχονται κατά κύριο λόγο από τα χρήματα των δημοτών των Δήμων των Ιονίων Νήσων.

Ως νομικό, θα πρέπει να του επισημάνω ότι θα ήταν απολύτως μη σύννομο αν ψήφιζα υπέρ μιας προγραμματικής συμβάσεως την ίδια ώρα που ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έχει σε ισχύ σύμβαση συνεργασίας με τον ΣΥΔΙΣΑ με το ίδιο περιεχόμενο.

Λυπάμαι γιατί με τις δηλώσεις του εκθέτει την Περιφερειάρχη κα Ρόδη Κράτσα, η οποία επιθυμεί την αγαστή συνεργασία, διότι αντιλαμβάνεται ότι ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορεί να πετύχει χωρίς την κοινωνική συναίνεση και συνεργασία των Δημάρχων.

Η στάση αυτή του κυρίου αντιπεριφερειάρχη πέραν των άλλων είναι και προκλητική, όταν τολμά και κατηγορεί τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων για την ψήφο της. Και αναρωτιέται κανείς για τί ακριβώς μας εγκαλεί. Ο Διαβαθμιδικός για να λειτουργήσει θα πρέπει να έχει υπηρεσίες, εργαζόμενους και δεδομένα τα οποία ακόμη δεν υφίστανται. Αυτή είναι η ανησυχία και η έννοια μας λοιπόν, να μην παραδώσουμε την οικονομία, την καθαριότητα και την τύχη της Κέρκυρας σε μία σφραγίδα, πριν βεβαιωθούμε για την τεχνική και διαχειριστική του επάρκεια, διότι είναι κρίμα όλα αυτά τα έργα και η εξέλιξη που έγινε να πάει στράφι.

Τέλος, επιθυμώ να τονίσω ότι δεν θα λογοδοτήσω για την νόμιμη ψήφο μου. Λόγο δίνω στο 65% και πλέον των πολιτών που με ψήφισαν και με εξέλεξαν αλλά και σε όλους τους Κερκυραίους που είμαι βέβαιη ότι γνωρίζουν τον αγώνα μου και τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει. Οι Κερκυραίοι ξέρουν ότι εγώ ήμουν αυτή που μπήκα μπροστά για να διασωθεί η υγεία μας από την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατούσε με τα σκουπίδια και επίσης γνωρίζουν ότι εγώ ήμουν εκείνη που έβαλα φρένο στη δυσφήμιση του νησιού. Σε αυτά ο κ. Ιωάννου είναι γνωστό ότι ήταν απών. Τον καλώ λοιπόν να κρατήσει χαμηλά τους τόνους και να ακολουθήσει το δρόμο της νηφαλιότητας, της συνεργασίας και κυρίως, της ουσιαστικής εργασίας.”

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ