Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πέτσας για Πολυτεχνείο: Συνταγματική η απαγόρευση – Σε μια πορεία ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κοροναϊός

Το κυβερνητικό κάλεσμα για αποδοχή της απαγόρευσης της πορείας επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λέγοντας ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καλεί σε απείθεια κατά των μέτρων και σημείωσε ότι αν πραγματοποιηθεί η πορεία για το Πολυτεχνείο ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κοροναϊός.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για το τι απαντάει η κυβέρνηση στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τόνισε:

«Είναι συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών και εισαγγελέων. Δεν έχει κανένα λόγο για να δίνει γνωμοδοτήσεις» είπε ο κ. Πέτσας λέγοντας ότι ξεφεύγει από τη νομιμότητα κάτι τέτοιο και στο πλαίσιο αυτό επικαλέστηκε τις παρεμβάσεις των κ.κ. Βενιζέλος, Μανιτάκης, Μποτόπουλος κ.α. λέγοντας ότι πολλοί συνταγματολόγοι κρίνουν ως συνταγματική την απαγόρευση.

Ο κ. Πέτσας επέμεινε ότι «είναι συνταγματική η απαγόρευση». «Τα θέματα αυτά κρίνονται από το φυσικό δικαστή. Είναι Αδιανόητο να κρίνει κανείς πριν από το φυσικό δικαστή. Η διάταξη που προβλέπει την απαγόρευση έχει ψηφιστεί από τη βουλή και κανένα κόμμα όταν ψηφίστηκε ο μόνος δεν έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας».

Ερωτηθείς ο κ. Πέτσας για τι θα κάνει η κυβέρνηση αν τα κόμματα εμείνουν στις αντιδράσεις τους τόνισε ότι «όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ένταση να ξέρουν ότι απομονώνονται από τους πολίτες. Η ΕΛΑΣ θα εφαρμόσει το επιχειρησιακό της σχέδιο και δεν θα επιτραπούν πορείες. Υπάρχει και η πρόταση του πρωθυπουργού στο τραπέζι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τις επόμενες ημέρες ως τις πιο κρίσιμες για την ανάσχεση της διασποράς του κοροναϊού, κάνοντας στη συνέχεια λόγο για δύο επίπεδα στα οποία κινείται η κυβέρνηση και αφορούν α) την ενίσχυση του συστήματος υγείας και β) τον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ