Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ρεσιτάλ ανευθυνότητας από Βαρουφάκη για Πολυτεχνείο – Προσφεύγει στο ΣτΕ και ζητά ακύρωση της απαγόρευσης συγκεντρώσεων εν μέσω καραντίνας

Εν μέσω καθολικού lockdown, με περισσότερους από 70 νεκρούς κάθε μέρα και με την οικονομία να γονατίζει για να προστατεύσει την υγεία των πολιτών, ο Γιάννης Βαρουφάκης προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ασκήσει μικροπολιτική. Όταν το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια του, όπου κυβέρνηση κι αντιπολίτευση θα έπρεπε από κοινού να προσπαθούν για την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας, η δεύτερη φαίνεται πως επιλέγει να καπηλευτεί γεγονότα για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Το «ΜέΡΑ25», ο γραμματέας του Γιάνης Βαρουφάκης, το Σωματείο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όπως και του Πολίτη και μικρός πολιτών προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση συγκεντρώσεων ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Οι προσφεύγοντες κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης , αίτηση αναστολής και υπέβαλαν αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής προκειμένου να «παγώσει» άμεσα η προσβαλλόμενη απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομία.

Με την προσφυγή υποστηρίζεται πως η απαγόρευση των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου παραβιάζει το άρθρο 11 του Συντάγματος που αφορά το δικαίωμα των πολιτών για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως και επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα, ενώ επικαλούνται και την Ευρωπαϊκή νομολογία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ