Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στο Άμπου Ντάμπι θα βρεθεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός – Στο επίκεντρο η εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΑΕ

Την ενίσχυση και εμβάθυνση των δεσμών της Ελλάδας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη μετατροπή της διμερούς σχέσης σε στρατηγική εταιρική σχέση, η οποία θα αποτυπωθεί και στο χαρτί, σηματοδοτεί σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άμπου Ντάμπι, πρωτεύουσα των ΗΑΕ, όπου θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου, Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan. Θυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στα Εμιράτα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού η προηγούμενη είχε γίνει το Φεβρουάριο.

Στο τετ α τετ που θα έχουν την Τετάρτη θα επισφραγιστεί η εμβάθυνση των σχέσεων τόσο στο οικονομικό και επενδυτικό όσο και στο γεωπολιτικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, η Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης καθώς και η Συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που αναμένεται να υπογραφούν θα αποτελέσουν το επισφράγισμα της στενής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και των κοινών απόψεων έναντι των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σε περιφερειακό επίπεδο.

Τον πρωθυπουργό, ο οποίος αναμένεται να φτάσει αύριο το βράδυ στο Άμπου Ντάμπι, θα συνοδεύουν από το επιτελείο του οι επικεφαλής του διπλωματικού και οικονομικού του γραφείου, Ελένη Σουρανή και Αλέξης Πατέλης αντίστοιχα, για πρώτη φορά σε ταξίδι στο εξωτερικό ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ