ΑΝΑΣΑ: Τιμάμε το Πολυτεχνείο, δεν ξεχνάμε, δεν επαναπαυόμαστε

Share:

Αντιπροσωπεία της ΑΝΑΣΑ, με τον αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αλέκο Μιχαλά, τον περιφερειακό σύμβουλο Τηλέμαχο Γαβαλά, και τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Διονύση Στραβοράβδη, κατέθεσαν το μεσημέρι της Τρίτης 17/11 στεφάνι στο μνημείο πεσόντων και αγωνιστών του Πολυτεχνείου.
Τιμάμε το Πολυτεχνείο, δεν ξεχνάμε, δεν επαναπαυόμαστε, δεν σταματάμε τις διεκδικήσεις και τον αγώνα για την ελευθερία, για τα δημοκρατικά ιδεώδη, για κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, για την εξάλειψη του φασισμού.
Το «Πολυτεχνείο» ήταν πάντα ενοχλητικό για τους αρνητές των κοινωνικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Οι συνθήκες της πανδημίας δεν μπορούν ν’ αποτελούν προκάλυμμα αυταρχισμού και απαγορεύσεων. Ο λαός, οι πολίτες, οι κοινωνικοί φορείς, έχουν υπευθυνότητα, γνωρίζουν πώς να προστατεύουν και την δημόσια υγεία αλλά και την δημοκρατία. Η υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων είναι πάντα και διαχρονικά καθήκον πρώτης προτεραιότητας.
Η ΑΝΑΣΑ είναι πάντα παρούσα στους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Το μνημείο “Πεσόντων και Αγωνιστών στο Πολυτεχνείο, Νοέμβριος 1973” στον περίβολο της Π. Ε. Κέρκυρας είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ, που με ευγενική προσφορά φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Γιώργο Μέγκουλα.
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία. Οι αγώνες συνεχίζονται.

Previous Article

Κατάθεση στεφάνου από το ΠΑΜΕ

Next Article

Το ΜεΡΑ25 για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σχετικά Άρθρα