Η διαμαρτυρία του Γιάννη Βαρουφάκη

Share:

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με περίπου 10 άτομα από το Μέρα25, πραγματοποιήσαν πορεία από το Πολυτεχνείο προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Όταν έφτασε στην Βουλή τον σταμάτησαν αστυνομικοί, οι οποίοι του είπαν ότι δεν επιτρέπεται να τον αφήσουν να συνεχίσει τη πορεία του προς την πρεσβεία. Ο κ. Βαρουφάκης έδειξε την ταυτότητά του και τελικά τον άφησαν και πέρασε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης νωρίτερα είχε συνομιλία με τον υπεύθυνο αξιωματικό της αστυνομίας έξω από το Πολυτεχνείο.

Μετά τη συνομιλία, ο Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματός του και κρατώντας πλακάτ που έγραφαν, μεταξύ άλλων, «Η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα» και «Αγώνας διαρκής για τη δημοκρατία», ξεκίνησαν την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Μάλιστα, πραγματοποίησαν και καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από τους αστυνομικούς.

Η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη:

«Είμαστε εδώ στηρίζοντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που φιμώνονται αυτήν την στιγμή από μία κυβέρνηση που δεν τους ενισχύει, τους δάσκαλους και τους μαθητές που είναι παρατημένοι στα σχολεία από μια κυβέρνηση που δεν έχει πάρει τα μέτρα εναντίον της πανδημίας. Για όλους αυτούς που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους σήμερα και το μόνο που έχουν να περιμένουν, μετά το τέλος της πανδημίας, που ευχόμαστε όλοι να έρθει γρήγορα, είναι ο πλειστηριασμός του σπιτιού και του μαγαζιού τους. Για εργαζόμενους, άνεργους, ανθρώπους που αυτήν την στιγμή υποφέρουν, την ώρα που η ολιγαρχία ακονίζει τα μαχαίρια και τα πιρούνια της», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης.

«Είμαστε εδώ για τη νεολαία μας, τη νεολαία του ΜέΡα25, τα μέλη μας, και τους ευχαριστούμε που δέχτηκαν την πρότρυνση της Πολιτικής μας Γραμματείας να μην έρθουν σήμερα στην πορεία για να τηρήσουμε τα υγειονομικά μέτρα. Είμαστε επτά βουλευτές με αποστάσεις, που συμβολίζουν ότι η πορεία του Πολυτεχνείου έχει καταξιωθεί, πλέον, μέσα από την ιστορία ως μία κορυφαία στιγμή που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν εναντίον ενός κατεστημένου που υπονομεύει την υγεία, την παιδεία, τη δημοκρατία, την ελευθερία και εντέλει την αξιοπρέπεια», συμπλήρωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

ΠΗΓΗ: thecaller.gr

Previous Article

Το ΜεΡΑ25 για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Next Article

Την «Ψηφιακή Υπηρεσία Εξυπηρέτησης με Ραντεβού» εγκαινιάζει ο Μάκης Βορίδης

Σχετικά Άρθρα