Πολυτεχνείο: 7 προσαγωγές -Συνελήφθη μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, οδηγούσε ΙΧ γεμάτο καδρόνια και μάσκες

Share:

Σε πλήρη εφαρμογή, με προελέγχους και προσαγωγές, είναι τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές από διάφορα σημεία του κέντρου, ενώ συνελήφθη ο Κώστας Γουρνάς του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι αστυνομικοί που διενεργούν ελέγχους σταμάτησαν ύποπτο ΙΧ, το οποίο οδηγούσε ο Κώστας Γουρνάς και ανήκει στον πατέρα του, μέσα στο οποίο βρέθηκαν κοντάρια και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί σταμάτησαν το ΙΧ για έλεγχο στην οδό Σταδίου, στο ύψος του αγάλματος του Κολοκοτρώνη.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Κρατική Ασφάλεια, όπου εξετάζεται και σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του.

Ο 34χρονος είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μετά τη λήξη της 18μηνης προσωρινής κράτησής του, ενώ στη συνέχεια καταδικάστηκε συνολικά σε 46 χρόνια κράτηση για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, με εκτιτέα ποινή 25 χρόνια.

Τελικά, την 1η Μαρτίου 2019 αφέθηκε ελεύθερος με τέσσερις περιοριστικούς όρους, και συγκεκριμένα: υποχρεωτική διαμονή στον τόπο διαμονής του, απαγόρευση απομάκρυνσης από αυτήν παρά μόνο με άδεια εισαγγελέα, υποχρεωτική εμφάνιση στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του κάθε 1η, 10 και 20 κάθε μήνα, και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα, το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί συνεχείς πτήσεις πάνω από το κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό υπόπτων.

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Article

Μηχανισμό προστασίας της αγοράς από την αισχροκέρδεια για οσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το lockdown προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Next Article

Αλέκος Αυλωνίτης: «Εμείς, πάντα θα τιμάμε τους ήρωες του Πολυτεχνείου»

Σχετικά Άρθρα