Το ΜεΡΑ25 για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Share:

«Περιπέτεια δεν ήταν το Κούγκι και το Μεσολλόγγι, ο Γοργοπόταμος ή το Πολυτεχνείο. Περιπέτεια ήταν η Τουρκοκρατία, η Κατοχή κι η Χούντα! … Περιπέτεια, εν κατακλείδι, είναι η μονιμοποίηση της Χρεοδουλοπαροικίας!»
Σήμερα, που τα μνημόνια έχουν ασφυκτικά κλεισμένη στις δαγκάνες τους τη χώρα και τους πολίτες της και την πανδημία να παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις, με μια κυβέρνηση που έχοντας αφήσει στο έλεος της τύχης την δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία, το μόνο στο οποίο έχει εξαιρετική επίδοση είναι οι απαγορεύσεις και ο αυταρχισμός, η επέτειος του Πολυτεχνείου αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία.
Τα ιδανικά του αγώνα των φοιτητών θα είναι ζωντανά, όσο υπάρχουν αδύναμοι που δεν έχουν φωνή, όσο υπάρχουν άνθρωποι που στέκονται απέναντι στο ρατσισμό και το φασισμό, όσο υπάρχουν άνθρωποι που πνίγονται από τη στέρηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών τους.
Εμείς, το ΜέΡΑ25, είμαστε εδώ για να αντισταθούμε, να σταθούμε αρωγοί σε εκείνους που δεν το βάζουν κάτω, να θυμίζουμε ότι τη μνήμη του Πολυτεχνείου, σε τελική ανάλυση, την αμαύρωσαν όσοι, στο όνομά του, είπαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Η Δημοκρατία δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται.

Previous Article

ΑΝΑΣΑ: Τιμάμε το Πολυτεχνείο, δεν ξεχνάμε, δεν επαναπαυόμαστε

Next Article

Η διαμαρτυρία του Γιάννη Βαρουφάκη

Σχετικά Άρθρα