Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αύριο Τετάρτη η λήξη των εργασιών της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή Βαρβιτσιώτη

Λήξη εργασιών της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης – Συμμετοχή ΑΝΥΠΕΞ Μ. Βαρβιτσιώτη – Παράδοση στη Γερμανική Προεδρία την Τετάρτη 18/11.

Η διαδικασία

Στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Ελλάδα στη Γερμανία. Λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία, η τελετή παράδοσης – παραλαβής θα γίνει διαδικτυακά.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης θα προεδρεύσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Υπουργών του Οργανισμού. Η ομιλία του ΑΝΥΠΕΞ θα μεταδοθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας https://coegreekchairmanship2020.gov.gr/social-media/ .

Η συνεδρίαση της Τετάρτης θα είναι και η τελευταία της εξάμηνης Ελληνικής Προεδρίας, η οποία ξεκίνησε στις 15 Μαΐου 2020.  Κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα προβεί σε έναν απολογισμό της Ελληνικής Προεδρίας, ενώ, στη συνέχεια, θα παραδώσει στον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Heiko Maas, η χώρα του οποίου αναλαμβάνει την Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για το επόμενο εξάμηνο.

Θα ακολουθήσουνκοινές δηλώσεις, οι οποίες θα μεταδοθούν περί ώρα 2:30μμ από την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας https://coegreekchairmanship2020.gov.gr/social-media/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ