Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κοινή γραμμη με ΚΚΕ και Βαρουφάκη για το Πολυτεχνείο

Αντιπροσωπεία 50 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα – θα βρεθεί σήμερα στο στρατόπεδο του ΕΑΤ –ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας προκειμένου να τιμήσει την ημέρα του Πολυτεχνείου με σύντομες ομιλίες από ανθρώπους που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν επί χούντας.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επέλεξαν ο αριθμός των ανθρώπων που θα βρεθούν στην εκδήλωση να είναι αντίστοιχος των βουλευτών που μετέχουν στην ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας μάλιστα ότι εκεί θα είναι σε εξωτερικό χώρο ενώ οι συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου γίνονται σε κλειστή αίθουσα.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν μάλιστα «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 15 ημέρες έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετάσχει στην πορεία του Πολυτεχνείου , ενώ ταυτόχρονα έχει καλέσει τους πολίτες να μην πάρουν μέρος σε μαζικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. «

Σχολιάζοντας μάλιστα την πρόταση του πρωθυπουργού για να παραστούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στο Πολυτεχνείο έλεγαν ειρωνικά ότι «η συμμετοχή των έξι πολιτικών αρχηγών από κοινού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσκρούει στην ίδια διάταξη δημοσίων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, την οποία η κυβέρνησή του ανακοίνωσε.»

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε πάντως και χθες ότι η απαγόρευση από την πλευρά της κυβέρνησης συναθροίσεων πάνω από 3 άτομα είναι «εξαιρετικά ακραίο μέτρο που δεν έχει αποφασιστεί ποτέ στη μεταπολίτευση «

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για το κείμενο που υπέγραψαν από κοινού με το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας μάλιστα το γεγονός σε διαδικτυακή συζήτηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο είπε :

«Το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ μία εθνική εορτή και για αυτό ενοχλεί. Ενοχλούσε πάντοτε τη δεξιά και την ενοχλούσε γιατί το Πολυτεχνείο ήταν κατά πολλούς ήταν το στοιχείο που προσέδωσε στην περίοδο της μεταπολίτευσης την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς» Ερωτηθείς για το κοινό κείμενο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Μέρα25 ενάντια στην αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «δε θα ήταν σωστό να δημιουργήσει αισιοδοξία αλλά πρέπει να δημιουργήσει ελπίδα.

Είναι μία σημαντική και ιστορική στιγμή δεδομένου ότι από το 1990 και μετά ο χώρος της αριστεράς διέρχεται μίας διαδικασίας πολύ μεγάλης έντασης και σύγκρουσης. Υπήρξε χτες μία κοινή έκκληση. Μία σημαντική εξέλιξη. Πιστεύω ότι είναι πολύ κρίσιμο να υπάρξει ένα μέτωπο δυνάμεων απέναντι στην ολοένα και πιο αυταρχική μετάλλαξη της κυβερνητικής πολίτικης, ένα ευρύ δημοκρατικό τόξο απέναντι σε αντιδημοκρατικές πρακτικές» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ