Αλέκος Αυλωνίτης: Μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας

Share:

Επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη δημιουργίας μονάδας εντατικής νοσηλείας νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς
τον κ. Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλειο Κικίλια
την κ. Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων νήσων κ.Μερόπη Υδραίου
τον κ.Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ.Γιώργο Μαχειμάρη
τον κ.Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας κ.Κωνσταντίνο Λέσση
τον κ.Δήμαρχο Παξών κ. Σπυρίδων Βλαχόπουλο
τον κ.Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

Θέμα «ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΝΕΟΓΝΏΝ στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας»

Στις δύσκολες συγκυρίες της εποχή της πανδημίας του Covid-19 η προσοχή όλων μας επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση του ιού που άλλαξε τους τελευταίους μήνες την καθημερινότητα μας και κυρίως στην ενίσχυση και θωράκιση του ΕΣΥ έναντι της πανδημίας.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ή να αδιαφορούμε για την συνεχή αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του δευτεροβάθμιου νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού μας.

Με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας πρόωρου τοκετού νιώθω την ανάγκη να επαναφέρω με επιτακτικό τρόπο, λόγω των συνθηκών και της πανδημίας, τη δημιουργία στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας Μ.Ε.Ν. Ν. ενδιάμεσης νοσηλείας ή δευτεροβάθμια φροντίδα, ώστε να αποτραπεί ή να αναχαιτιστεί, σε ένα βαθμό, το κύμα μετανάστευσης σε γειτονικά νοσοκομεία και κυρίως νεογνών. Παλαιότερα στατιστικά αναφέρουν ότι ετησίως πραγματοποιούνται 70 με 100 περιστατικά νεογνών, κυρίως στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων ή σε αλλά Νοσοκομεία στην υπόλοιπη επικράτεια, με ανυπολόγιστο κόστος και οικονομικό, αλλά και κοινωνικό και ψυχολογικό. Και κυρίως θα πρέπει να επισημανθούν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για το νεογνό κατά την μεταφορά αφού ακόμα στην χώρα μας δεν υπάρχουν οργανωμένα κέντρα μεταφοράς νεογνών και έτσι πολλές φορές γίνεται η μεταφορά των νεογνών ακόμα και με σκάφος του Λιμενικού σώματος, κάτω από συνθήκες που ενδεχομένως να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των νεογνών. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε παλαιότερη έρευνα που έχει διεξαχθεί το 2004 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχαμε 1624 γεννήσεις ετησίως και 0 νεογνικές κλίνες.

Θεωρώ επιτακτική ανάγκη η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου να διεκδικήσει με αποφασιστικό τρόπο τη δημιουργία ΜΕΝΝ ενδιάμεσης νοσηλείας με τον κατάλληλο εξοπλισμό και βεβαίως το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικού προσωπικό. Ακόμα και αν δεν προβλέπεται από τον Οργανισμό του Νοσηλευτικού Ιδρύματος να διεκδικηθεί η τροποποίηση του, γιατί μόνο έτσι θα μειωθεί ο αριθμός των «μεταναστών» υγείας του νησιού μας σε γειτονικά ή άλλα νοσοκομεία.

Με εκτίμηση,
Αλέξανδρος -Χρήστος Αυλωνίτης

Previous Article

Το παρασκήνιο της εμφάνισης Πολάκη στο Πολυτεχνείο – Η ενόχληση για την εκδήλωση στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και η στάση Τσίπρα

Next Article

Οι εκδηλώσεις του Κ.Κ.Ε για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σχετικά Άρθρα