Βουλή: Θυελλώδης συνεδρίαση για την άρση ασυλίας των Ανδρέα Κουτσούμπα και Γιώτας Πούλου

Share:
Την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Αντρέα Κουτσούμπα και του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Πούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προς τον Ολομέλεια. Αιτία η συμμετοχή τους σε πανηγύρια όπου παραβιάστηκαν το καλοκαίρι τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η εισήγηση της επιτροπής πάντως έγινε με οριακή πλειοψηφία καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 διαχώρισαν τις δύο περιπτώσεις των βουλευτών, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αρθεί η ασυλία μόνο του βουλευτή της ΝΔ, καθώς η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν χόρεψε.

Επικράτησαν υψηλοί τόνοι όταν από την πτέρυγα της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας εκφράστηκε η θέση πως θα πρέπει να εξεταστεί αν η συμμετοχή στα πανηγύρια εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας του βουλευτή.

Η συνεδρίαση διήρκησε περίπου 2,5 ώρες και η Επιτροπή τελικά εισηγήθηκε άρση ασυλίας και για τους δύο βουλευτές, με οριακή πλειοψηφία, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης, συντάχθηκε με τη μειοψηφία.

Previous Article

Ο Αλέκος Αυλωνίτης για την επένδυση στο πρώην Club Med στη Δασιά

Next Article

Μητσοτάκης από τα Αραβικά Εμιράτα: Ακολουθούμε ενεργητική εξωτερική πολιτική – Επισφραγίστηκε η ενίσχυση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων

Σχετικά Άρθρα