Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος για την επένδυση στη Δασιά

Share:

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Κάτω Κορακιάνας αλλά και κάθε φορέα που αντιδρά ώστε να μη λάβει ο Δήμος της Κεντρικής Κέρκυρας τα αργύρια της εταιρείας IKOS ( Corfu Gardens ΑΚ. ΤΕ.ΞΕ) ως αντίτιμο της φαραωνικής επένδυσης που ετοιμάζει. Η απόφαση αυτή εναρμονίζεται με τις ανάγκες και τη θέληση των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλου του νησιού, καθώς και με τις ανάγκες της προστασίας του περιβάλλοντος.
Απαιτούμε, ως ελάχιστη προσφορά στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται να σταματήσει το ξεπούλημα, το μπάζωμα, το τσιμέντωμα, έναντι οποιουδήποτε αντιτίμου. Να σταματήσουν οι ιδιώτες «επενδυτές» να εκδιώκουν τους κατοίκους του νησιού από το φυσικό τους χώρο.
Άλλωστε, η εταιρεία ΙΚΟS έχει δώσει δείγματα της βουλιμίας της και της αποικιοκρατικής της αντίληψης, που αφορά την Κέρκυρα, στο Βίδο και στη Δασιά. Το νησί της Κέρκυρας είναι υπερκορεσμένο σε ντουβάρια ξενοδοχείων, στερώντας τόσο τους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες αυτό που πράγματι το νησί μπορεί να προσφέρει, την ποιότητα των Κερκυραικών περιβολιών, τις ήσυχες παραλίες, τον πολιτισμό του.
Αν το δούμε και από την οικονομική του άποψη, τα 2,5 εκατομμύρια που θα πάρει ο Δήμος έναντι των 70 στρεμμάτων γης, είναι ψίχουλα. Αν λείπουν από τον προϋπολογισμό του Δήμου, να κάνουμε έρανο να τα μαζέψουμε, εφ’ όσον η κυβέρνηση αντί να καλύπτει τις ανάγκες των δήμων, προτιμά να χαρίζει χρήματα στους καναλάρχες.
Το επιχείρημα της κ. Δημάρχου ότι τα 70 στρέμματα είναι ιδιωτικά, είναι έωλο και παραπλανητικό. Τα 70 στρέμματα δίνονται στο Δήμο, σύμφωνα με το άρθρο 173 του ΠΔ 14/1999 ώστε ο «επενδυτής» να μπορέσει να πάρει άδεια για να καλύψει με τσιμέντο τη μεγαλύτερη δυνατόν επιφάνεια γης, που δεν επιτρέπεται σε κανέναν ιδιώτη κοινό θνητό.
Πιστεύουμε ότι ο Κερκυραϊκός Λαός δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η παρακμιακή κατάσταση.

Previous Article

Τροχαίο δυστύχημα με θανάσιμο τραυματισμό 51χρονου Κερκυραίου

Next Article

Κορωνοϊός: «Στενάζουν» οι ΜΕΘ -Πού ελπίζουν οι λοιμωξιολόγοι, πότε και πώς θα αρθεί το lockdown

Σχετικά Άρθρα