Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Δώστε παράταση στο πρόγραμμα για τις μικρές επιχειρήσεις

O Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης κατέθεσε Ερώτηση με την οποία αιτείται να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη των επιχειρήσεων στην δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».
Ο κ. Μπιάγκης, εξετάζοντας τα προβλήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών και του Σωματείου Ημερόπλοιων Τουριστικών Σκαφών Κέρκυρας, στην Ερώτησή του υποστηρίζει ότι: «Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, πολλά πλοία παρέμειναν ανενεργά ακόμη και κατά τη σύντομη θερινή τουριστική περίοδο του 2020, ενώ όσα δραστηριοποιήθηκαν λειτούργησαν με ποσοστά πληρότητας της τάξης του 50%, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγιεινή, με προφανείς δυσμενείς συνέπειες στην ήδη βεβαρυμμένη οικονομική τους κατάσταση. Επιπροσθέτως, πολλές επιχειρήσεις είτε δεν πρόλαβαν να αιτηθούν συμμετοχή στο πρόγραμμα εντός του καθορισμένου μικρού χρονικού διαστήματος, λόγω κυρίως της αντίστοιχης γραφειοκρατίας και αντικειμενικής δυσκολίας ανταπόκρισης και υποστήριξης από εξειδικευμένο προσωπικό (λογιστές), είτε επέλεξαν να μη συμμετάσχουν αποθαρρυνόμενες από το πολύ μικρό αρχικά προβλεπόμενο προϋπολογισμό των 14 εκατομμυρίων ευρώ, πριν τουλάχιστον το παραπάνω ποσό αυξηθεί στα 30 εκατομμύρια ευρώ, κατόπιν συντονισμένης πίεσης των τοπικών φορέων και θετικής συνεισφοράς της περιφερειακής διοίκησης».
Ακόμα, ο Βουλευτής τονίζει ότι: «το οικονομικό πλήγμα από την εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19 για τις επιχειρήσεις τουρισμού και ειδικότερα αυτές του θαλάσσιου τουρισμού, όπως τα τουριστικά ημερόπλοια, είναι ιδιαίτερα ισχυρό καθώς η λειτουργία τους τέθηκε σε αναστολή μέχρι και το τέλος Ιουνίου, ενώ κατά το λοιπό χρονικό διάστημα της θερινής περιόδου τους επιβλήθηκε πλαφόν ως προς τη μέγιστη μεταφορική τους ικανότητα, περιορίζοντας έτσι ακόμη περισσότερο τον, ούτως ή άλλως μειωμένο, κύκλο εργασιών τους, όπως επίσης και για την περιφέρεια Ιονίων νήσων ο προϋπολογισμός της δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19» αποφασίστηκε προσφάτως να αυξηθεί από τα 14 εκατομμύρια στα 30 εκατομμύρια, ενώ παράλληλα η καταληκτική ημερομηνία δυνατότητας συμμετοχής δικαιούχων επιχειρήσεων στη δράση αυτή έχει ήδη παρέλθει.
Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Μπιάγκης αιτείται από τους αρμόδιους Υπουργούς να του απαντήσουν εάν σκοπεύουν να παρατείνουν την δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων ένταξης των δικαιούχων επιχειρήσεων των Ιονίων νήσων στη δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19», λαμβάνοντας υπόψη ότι προσφάτως το ποσό του συνολικά διατιθέμενου προϋπολογισμού της δράσης αυξήθηκε από τα 14 στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ