Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κατσώτης στα Παραπολιτικά 90,1: Το ΚΚΕ δεν θα γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ που ισοπέδωσε με την πολιτική του πάντα…

«Όλοι θα πρέπει να είχαμε το δικαίωμα της κινητοποίησης -με μέτρα προστασίας-», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

Ο κ. Κατσώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί να λάβει μέτρα προστασίας απαντά με απαγορεύσεις».

Παράλληλα ανέφερε πως «το ΚΚΕ δεν θα γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ που ισοπέδωσε με την πολιτική του πάντα…».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χρήστου Κατσώτη στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή τις χθεσινές κινητοποιήσεις του ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο κ. Κατσώνης ανέφερε: «Όλη η μέρα εχθές ήταν ένας αγωνιστικός εορταστικός για το Πολυτεχνείο. Ο πληθωρισμός έγινε από την κυβέρνηση που κατέβασε 6 χιλιάδες αστυνομικούς στην Αθήνα, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, ο ένας πάνω στον άλλο, εκεί ήταν ο συγχρωτισμός και όχι από τους διαδηλωτές που ήταν με συμβολικές κινήσεις και υποδειγματικά μέτρα προστασίας. Και στην απογευματινή ήταν αλλά μετά χάθηκε η απόσταση όταν οι αστυνομικοί έκαναν την επίθεση σε βάρος αυτών που ήταν εκεί και διαδήλωναν».

«Εμείς λέμε ότι όλοι θα έπρεπε να είχαν το δικαίωμα με μέτρα προστασίας τα οποία το ΚΚΕ τα παίρνει και παίρνει αυτά που λένε οι επιστήμονες…», σημειωσε ο ίδιος.

ΔΗΜ: Ναι αλλά χάνεται η μπάλα όταν είναι πολλά τα άτομα

«Δεν χάνεται καμία μπάλα, χάθηκε εξαιτίας της κυβέρνησης και της απόφασης να χτυπήσει απρόκλητα αυτή τη συγκέντρωση», απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ισχύουν το ίδιο τα μέτρα για όλους τους πολίτες, απάντησε: «Το ΚΚΕ έχει ακυρώσει πάρα πολλές εκδηλώσεις του εξαιτίας της ανάγκης να ακολουθηθούν τα μέτρα, ωστόσο πρέπει να πούμε το εξής ότι η κυβέρνηση αντί για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού και των δικαιωμάτων του απαντά με μέτρα τρομοκρατίας και καταστολής, με περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών. Εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, να συμβιβαστούμε με τις απαγορεύσεις. Στο lockdown μας οδήγησε η κυβέρνηση επειδή αρνήθηκε να πάρει τα μέτρα εκείνα που πρέπει να πάρει. Εμείς το lockdown βεβαίως το τηρούμε…».

«Το χθεσινό σύγχρονο μήνυμα ήταν μέτρα υγείας για τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού μας. Αυτό τινάχτηκε στον αέρα γιατί η κυβέρνηση αρνείται να πάρει τα μέτρα εκείνα που έχουνε κόστος. Δεν θέλει να δαπανήσει χρήματα για την υγεία του λαού, για να προσλάβει υγειονομικούς, για να έχουμε μέσα μαζικής μεταφοράς. Αρνείται η κυβέρνηση και επειδή δεν θέλει να πάρει αυτά τα μέτρα έχουμε τα χιλιάδες κρούσματα, έχουμε τους διασωληνωμένους, τους έχουμε τους νεκρούς», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν την υποχρέωση να σταθούν απέναντι στις απαγορεύσεις , την καταστολή και την τρομοκρατία. Όλοι οι πολίτες αυτης της χώρας έχουν την υποχρέωση να διεκδικήσουν τα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού. Όλοι έχουν δικαίωμα να κρίνουν την κυβέρνηση και να στέκονται απέναντι σε μια πολιτική η οποία δεν υπηρετεί. Βεβαίως και το ΚΚΕ να το κρίνουνε, εμείς δεν είμαστε εκτός κριτικής και δεχόμαστε τις παραλείψεις μας όταν υπάρχουν αλλά πάνω από όλα θέλουμε να μας κρίνετε σωστά, αυστηρά με βάση αυτό που εκπέμπουμε. Το ΚΚΕ ζητάει μέτρα προστασίας, τα παίρνει η κυβέρνηση; Δεν τα παίρνει… Να συμφωνήσω ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να έχει ούτε νεκρούς ούτε διασωληνωμένους εμείς λέμε όμως ότι έχει ευθύνη ότι οδηγείται εκεί ο λαός μας επειδή δεν θέλει να δαπανήσει χρήματα και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα δίνει στο μεγάλο κεφάλαιο, τους μπουκώνει με χρήμα και από την άλλη παίρνει μέτρα. Τώρα ετοιμάζεται να φέρει το νομοσχέδιο για 10ωρο και για περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών», συμπλήρωσε.

«Το ΚΚΕ γιόρτασε και την 28η Οκτωβρίου με διάφορες εκδηλώσεις, μέσα σε γειτονιές, σε χώρους δουλειάς», υποστήριξε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν δημιουργείται ένα κοινό μέτωπο ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ –ΜεΡΑ25, απάντησε: «ΤΟ ΚΚΕ μελετά την ιστορία του, τη δράση του και ξέρετε ότι δεν θα πέσει σε αυτόν τον πόθο που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ουρά του. Το ΚΚΕ πήρε μια πρωτοβουλία , μια κοινή ανακοίνωση ενάντια σε αυτή τη συγκεκριμένη πράξη της απαγόρευσης δεν έχει καμία σχέση με την κοινή πορεία με το ΣΥΡΙΖΑ . Ο ΣΥΡΙΖΑ για εμάς είναι ένα κόμμα που υπηρέτησε με μεγάλη πίστη τις αξιώσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων , έκανε το 3ο μνημόνιο, ισοπέδωσε μισθούς και συντάξεις ,έκανε το νόμο Κατρούγκαλου είναι απέναντί μας η πολιτική του. Δεν έχει καμία σχέση η κοινή ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα με αυτό που λέμε για την κοινή πορεία των κομμάτων».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ