Αρσένης στα Παραπολιτικά 90,1 για το κοινό μέτωπο ΜέΡΑ25 -ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε τρία κόμματα που έχουμε πολλές διαφορές ουσιαστικές

Share:
«Όταν τα μέτρα της κυβέρνησης απειλούν τόσο πολύ τον πυρήνα της δημοκρατίας προφανώς κάθε δημοκράτης πρέπει να γίνει μια γροθιά»,
δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Κρίτων Αρσένης, αναφορικά για το κοινό μέτωπο ΜέΡΑ 25-ΚΚΕ –ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΜέΡΑ25 στην πορεία για το Πολυτεχνείο, ο κ. Αρσένης σημείωσε: «Μάσκα και αποστάσεις τηρήσαμε και στην πορεία μας για το Πολυτεχνείο. Όπως ξέρετε καλέσαμε τα μέλη μας να μην συμμετέχουν και κατεβήκαμε μόνο οι βουλευτές του νομού Αττικής. Από την Αστυνομία έγιναν πάρα πολύ επιθετικές εξακριβώσεις ταυτοτήτων, περάσαμε τρεις φορά το μπλοκ της Αστυνομίας και την τέταρτη φορά μας σταματήσανε και όπως γνωρίζετε η κα Σακοράφα και εγώ βρεθήκαμε σε άτυπη κράτηση στη Βασιλίσσης Σοφίας για επτά ώρες. Ρωτήσαμε αν είμαστε υπό κράτηση δεν μας απαντούσανε, κάθε φορά που προσπαθούσαμε να κινηθούμε προς οποιοδήποτε σημείο μας ακολουθούσε τον καθένα ξεχωριστά μια διμοιρία ΜΑΤ».

«Εμείς ασκήσαμε τα πολιτικά μας δικαιώματα, και πολιτικό δικαίωμα είναι επίσης τη στιγμή που οι πολίτες δεν μπορούν να συμμετέχουν στην πορεία για τη δημοκρατία να μπορούμε να εκπροσωπήσουμε και να κάνουμε συμβολικά, επτά βουλευτές με τις αποστάσεις που είδατε και με μέτρα προστασίας που είδατε, συμβολικά αυτή την πορεία», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Το ΜέΡΑ 25 στήριξε τα περιοριστικά μέτρα στο πρώτο κύμα της πανδημίας και ίσως να ήταν το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που τα στήριξε τόσο θερμά από εκεί και πέρα περιμέναμε από την κυβέρνηση μια σοβαρότητα όσον αφορά τη διοίκηση της πανδημίας και στη συνέχεια. Είδαμε να ανοίγουν τη χώρα στον τουρισμό με έναν αστείο αλγόριθμό ο οποίος στην πράξη ξέρουμε πλέον ότι δεν προστάτευσε τη δημόσια υγεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν έπρεπε να ανοίξει η χώρα στον τουρισμό αν δεν ήταν διατεθειμένη η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας την ενίσχυση δηλαδή των νοσοκομείων. Το αν στα νοσοκομεία μας έχει γίνει δουλειά και είναι αρκετά προετοιμασμένα για το δεύτερο κύμα πανδημίας το βλέπουμε. Το βλέπουμε στην Θεσσαλονίκη και το βλέπουμε παντού», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν το κοινό μέτωπο ΜέΡΑ 25-ΚΚΕ –ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να διευρυνθεί και σε άλλα ζητήματα, ο κ. Αρσένης απάντησε: «Είμαστε τρία κόμματα που έχουμε πολλές διαφορές ουσιαστικές, ο λόγος που βρέθηκαν τα τρία κόμματα αυτά σε ένα κοινό κείμενο είναι ακριβώς επειδή όπως λεει και η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων και οι διάφορες Ενώσεις, από την 17 Νοέμβρη και μετά η κυβέρνηση αυτή έχει μετατραπεί στην ουσία σε καθεστώς».

Previous Article

Πέτσας: Άκαιρη η συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα άρσης του lockdown – Πότε θα ανοίξει η Οικονομία

Next Article

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου: Επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς όταν θα είμαστε σίγουροι για τη μείωση της πίεσης στο ΕΣΥ

Σχετικά Άρθρα